Yaratılışçıların körü körüne saldırdığı, Yaratılış düşmanlarının körü körüne savunduğu evrim teorisi, elde edilen son bulgularla bilimsel tutarlığını iyice yitirmeye başladı.
 

Evrim teorisi konusunda yıllardan beri devam eden tartışmalarda dün yeni bir sayfa açıldı. Dünyaca ünlü bilim adamları son yıllarda fosiller üzerinde yapılan incelemenin teorinin şimdiki halini zayıflattığını açıkladı.

Ama sanmayın ki AP kaynaklı bu haber tartışmalara son noktayı koyacak. 'Evrim teorisi'ne saldırmayı ibadet olarak görenler yine bilimi hiçe sayarak 'Tanrı adına' teoriye saldırmaya devam edecek ya da kendilerine başka bir hedef bulacaklar... Aksine Tanrının yokluğunu ispatlamak adına bilime sarılanlar 'son kale' olarak gördükleri teoriyi ölümüne savunmaya devam edecekler ya da kendilerine başka teori bulacaklar... Çünkü her iki tarafın amacı da bilimsel bulguları analiz etmek değil, kendi 'iman ettikleri' doğruları bilimi araç olarak kullanıp cahil kafalara enjekte etmek.. Bu mücadelede en ironik yön hiç kuşkusuz, dünyanın Allah'ın bir ayeti olduğuna iman eden müslümanların dahi işi bilime havale etmek yerine, anti bilimsel taaruzlarla teoriye hücum etmesiydi...

Allah'tan bilimi inanç ya da ideoloji için değil gerçekleri aramak için kulanan gerçek bilim adamları bütün bu tartışmalara kulak tıkayarak çalışmaları sürdürüyorlar da dünya aydınlığa giden yolda her şeye rağmen tutarlı adımlar atmayı sürdürüyor.  

Evrim teorisine göre modern insan, 3 aşamadan geçerek günümüze ulaştı. Milyonlarca yıl öncesinde modern insanın ilk atasına Homo Hibilis adı verildi. Ardından Homo Erektus geldi. Ve son olarak insanın şu anki haline ulaştığı Homo Sapiens türü yaşamaya başladı. Ancak bu sıralama dün bilim adamları tarafından yapılan açıklamayla darbe yedi. Amerikalı paleantrolog Maeve Leakey AP ajansına yaptığı açıklamada “Normalde farklı dönemlerde yaşamış olması gereken ilk iki türün tam 500 bin yıl boyunca yan yana hayatlarını sürdürdüğünü belirledik” dedi.

Şaşkına döndüler

2000 yılında Kenya’da yaptığı kazılarda, bir Homo Erectus’a ait kafatasıyla bir Homo Habilis’a ait çene kemiği aynı seviyede bulundu. Yedi yıl süren araştırmalar sonucunda iki fosilin de aynı dönemde yaşadığının anlaşılması bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Çünkü Homo Habilus’ların 2.5 ile 1.8 milyon yıl önce, Humo Erectus’ların ise 1.9 milyon yıl öncesinden 250 bin yıl öncesine kadar var olduğu tahmin ediliyordu.

“Keşfedilmeyi bekliyor”

Çalışmaya katılan bilimadamlarından Prof. Fred Spoor’a göre, iki tür muhtemelen yakın alanlarda yaşıyordu ancak birbirlerinin arasına pek karışmıyordu. Birbirlerinden rahatsız olan ve karşılaşmaktan kaçınan iki türün beslenme alışkanlıkları da farklıydı. Homo Habilis’ler daha otçul bir yaşam sürerken, Homo Erectus’lar et de yiyordu. Spoor, elde ettikleri sonuç karşısında yaşadıkları şaşkınlığı “Bu, büyük büyük anneniz ile büyükannenizin kardeş çıkması kadar ilginç” diye anlattı. “Bu sonuç insan evrimin bilinenden çok daha karışık olduğunu ortaya koyuyor” diyen Spoor’a göre, bu türlerin atası olan ve 2 ile 3 milyon yıl önce yaşayan bir tür daha var. Ancak bu döneme ait fosiller şimdiye dek bulunamadığı için bu tür hala keşfedilmeyi bekliyor.

(Vatan - Haber7)

 

 
Editör: HABER MERKEZİ