Dilek ASLAN 

Rize'de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İspanya ve İtalya'dan 3 eğitim kurumu ile birlikte hazırlanan ''Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi'' kapsamında bakımı yapılan bilgisayarlar, eğitimden geçirilen engellilere verildi.

Rize Valisi Kasım Esen, Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi'nde proje kapsamında bakımı yapılan bilgisayarların engellilere teslim edilmesi nedeniyle düzenlenen törende, il genelinde Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı kurumlarda 4 bin 910 bilgisayar bulunduğunu, Türkiye genelindeki okullarda ise 460 bin bilgisayar olduğunu belirtti.

Bu bilgisayarların birkaç yıl kullanıldıktan sonra modellerinin eskidiğini ve atıl durumda kaldıklarını ifade eden Esen, ''Bu bilgisayarları geri dönüşümle kazanamazsak çöpe atacağız. Ancak israfın haram olduğuna inanıyorsak bunları tekrar kazanmalıyız. Geri dönüşümle kazanılabilecek nice eşyaları çöpe atıyoruz. Ancak bu milli servetin israf edilmesidir'' dedi.

Esen, bilgisayarların geri dönüşüm ile tekrar kullanılabilecek hale getirilip engellilere verilmesinin önemli bir proje olduğunu belirterek, bu nedenle projeye katkısı olanları tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise yaklaşık 2 yıl önce başlatılan proje ile eski ve atıl durumda bulunan bilgisayarlar topladıklarını, daha sonra bu bilgisayarların bakımları yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında tespit ettikleri engelli kişilere halk eğitim merkezinde bilgisayar kursu verdiklerini anlatan Çelik, bu sayede eğitimden geçen kişilerin bilgisayarları hediye ettiklerini kaydetti. Törende konuşmaların ardından bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 12 kişiye sertifikaları ve bilgisayarları verildi.

Editör: HABER MERKEZİ