Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ameliyat ettiği hastalardan “bıçak parası” adı altında rüşvet aldığı iddia edilen doktorun hüküm giyip giymemesi gerektiğine karar verecek. Önümüzdeki hafta içerisinde toplanacak olan Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan çıkacak karar sonrasında 'bıçak parası' alan doktorlara verilecek ceza da kesinlik kazanmış olacak.

Trabzon Bölge Hastanesi'nde göz doktoru olarak görev yapan C.K. hakkında, ameliyat olacak hastaları önce kendi muayenehanesine yönlendirip muayene ücreti aldıktan sonra hastaneye yatırdığı ve ameliyat ettikten sonra da para aldığı, para vermek istemeyen hastalara ameliyat etmeyeceğini söylediği iddiasıyla Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme, sanık doktor C.K. ile ilgili olarak, “Hastalardan para aldığı, verilmediği takdirde ameliyat edilemeyeceğini söyleyip onlar üzerinde baskı kurduğu, hastaları ödememeleri gereken ameliyat ücretini ödemeleri gerektiği konusunda yalan hile ve desiselere başvurduğu konusunda herhangi bir delile rastlanmadığından sanığın beraatine hükmedilmiştir” kararını verdi.

Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozarak, “Sanığın yapmak zorunda şeyi yapmak için rüşvet aldığı anlaşılmıştır' dedi. Bozma kararında şöyle denildi:

'Sanığın aynı şekilde kendilerinden ameliyat parası aldığını iddia eden diğer müştekilerin iddialarının sübutu yönünden, öncelikle mahkemede dinlenilmeyen müştekilerin beyanlarının alınarak sonucuna göre sanığın hukuki durumunun tayin ve takdiri gerekirken eksik soruşturmayla hüküm kurulması isabetsizliğinden bozulmasına karar verilmiştir” denildi.

 

MAHKEME, 'DOKTOR, REKABET NEDENİYLE ŞİKAYET EDİLDİ'

Yerel Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına direndi. Mahkeme, direnme kararında da şu görüşleri dile getirdi: “Sanık doktorun hastaneye yeni geldiği sıralarda halk arasında çok iyi doktor olduğu hususunda kanaat yayıldığı, bu nedenle biraz da rekabet nedeniyle şikayete uğradığı inancına varılmıştır.”

Yerel mahkeme Cumhuriyet savcısı ve katılan vekilinin temyizi ile dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine alındı. Ceza Genel Kurulu'nun vereceği karar sonrası, hastalardan ‘bıçak parası' alan doktorun ‘rüşvet almak' suçundan hüküm giyip giymeyeceği kesinlik kazanacak.

mynet
Editör: HABER MERKEZİ