Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Rize Çayelili hemşerimiz Besim Şişman Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda; Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Besim Şişman yeni atamalarla Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.
 
Besim ŞİŞMAN kimdir?
 
1966 yılında Rize’de doğdu, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
 
1988-1993 yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğünde ve TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde log mühendisi olarak çalıştı.1993 yılında Bitlis’te Nevşehir Jandarma Komando Taburunda Asteğmen olarak başladığı askerliğini 1995 yılında Teğmen olarak tamamladı. 1995-2003 yılları arasında TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde Kuyu Tamamlama Mühendisi, Teknik Operasyonlar Şefi ve Workover Başmühendisi olarak çalışan Şişman, 2003-2005 yılları arasında TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde KTH Müdürü, 2005-2007 yılları arasında TPAO Adıyaman Bölge Müdür Yardımcısı ve 2007-2009 yılları arasında TPAO Adıyaman Bölge Müdürü olarak çalıştı. 2009 yılından itibaren ise TPAO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 
 
İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ