Rize eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkan adaylığını açıkladığı miting sırasında, Ümit Yıldız adlı bir kişi, “Başbakan’ı kimse yıkamaz, Bekaroğlu git buradan” diye bağırınca, gerginlik yaşandı. Kalabalığın üzerine yürüdüğü protestocuyu polis gözaltına aldı.

'BEKAROĞLU GİT BURADAN'

Bekaroğlu konuşmasını sürdürdüğü sırada adının Ümit Yıldız olduğu öğrenilen bir kişi motosikleti ile alana geldi, “Başbakan’ın memleketinde konuşma yapıyorlar, yalandan konuşmayın. Başbakan’ı kimse yıkamaz, Bekaroğlu git buradan” diye bağırdı. Kalabalığın üzerine yürüdüğü protestocu, polis tarafından gözaltına alınarak polis aracına götürüldü. Bu sırada protestocuya tepki gösteren grupla polis arasında tartışma yaşandı.


PROTESTOYU DEĞERLENDİRDİ: BU BİR ACİZLİKTİR

Protestocunun gözaltına alınmasından sonra konuşmasını tamamlayan Bekaroğlu, yaşanan olayla ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplarken şunları söyledi:

“Başbakan’ın memleketi ama biz de bu memleketin insanıyız. Başbakan da gelecek herkes de gelecek. Kim ne yaptı bilmiyorum ama bir acizliktir. Öncelikle Başbakan’a hakaret etmiştir, bize değil. Bizim Başbakan’la bir sorunumuz yok. Rize’nin Başbakan çıkarması güzel bir şeydir. Başbakan'ımız Cumhurbaşkanı olacak umarım. Önemli olaylar değil bunlar, gelir geçer.”

Editör: HABER MERKEZİ