Çayeli’nin Sarısu ve Yamaç köylerinde dere ıslahı için gönderilen 24 milyon TL’nin, eski bakan şimdinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın devreye girmesiyle Uzundere ve Çataldere’de kullanıldığı öğrenildi.

İhalenin adı Sarısu-Yamaç, uygulama yeri Uzundere-Çataldere!

Konuyu TBMM gündemine getirerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soru önergesi veren CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Doğu Karadeniz Bölgesinde taşkın zararlarının önlenmesi için derelerin ıslahı çalışmaları yavaş da olsa devam etmektedir.” dedi.

Soru önergesinde, 20 Eylül 2016 tarihinde Trabzon’daki DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde 2016/324778 kayıt no’lu bir ihale yapıldığını ve ihalenin adının “Rize Çayeli Sarısu ve Yamaç köyleri 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı” olduğunu belirten Bekaroğlu, tahmini bedeli 24.426.488,05 TL olan ihalenin şu an komisyonun onayı aşamasında olduğunu ifade etti.

İhalenin adının Rize Çayeli Sarısu ve Yamaç Köyleri 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı olmasına karşın işin yapılacağı yer olarak Rize Çayeli ilçesi Çataldere ve Uzundere köyleri olarak belirtildiğini kaydeden Bekaroğlu, “Burada eğer bir yanlışlık yoksa tuhaflık var” dedi.

YAMAÇ VE SARISU İÇİN AYRILAN BÜTÇE HAYATİ YAZICI’NIN KÖYÜNE AKTARILIYOR!

CHP’li Bekaroğlu, Sarısu ve Yamaç köyleri ile Uzundere ve Çataldere köyleriniin aynı yerler olmadığını belirterek, “Sarısu ve Yamaç köyleri Şairler deresi (Hayva deresi) vadisindeyken, Uzundere ve Çataldere köyleri Büyükdere (Senoz) Vadisindedir. Böyle büyük bir hata yapılamayacağına göre burada bir kasıt vardır. Çok açık ki, Çayeli 1. kısım taşkın koruma inşaatı için ayrılan bütçe, Çayeli Çataldere ve Uzundere köylerine kaydırılmaktadır.” dedi.

DSİ BUNU HEP YAPIYOR!

Geçtiğimiz aylarda, Hayati Yazıcı’nın danışmanının Senoz Vadisindeki dere yatağına villa yaptığı ve DSİ’nin, dere yatağını değiştirerek kişiye özel taşkın koruma duvarı yaptığı iddia edilmiş, konunun basına yansıması sonrası DSİ tarafından yapılan taşkın koruma duvarı yıkılmıştı.

CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın devreye girerek, Yamaç ve Sarısu köylerinin hakkını kendi köyünün bulunduğu vadiye kaydırdığı kamuoyunda konuşulurken, Bekaroğlu, Bakan VeyselEroğlu’na şu soruları yöneltti:

1. Bu değişiklik bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yapılmıştır? Bakanlığın bilgisi dahilinde yapılmışsa niçin öyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulmuştur?

2. Bu değişiklik bakanlığınızın bilgisi dahilinde yapılmamışsa kimler niçin böyle bir değişikliği yapmıştır? Bu yapılan işlem yasal mı, burada bir usulsüzlük var mı? Bu usulsüzlüğü yapanlarla ilgili bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

3. İhalenin kaydırıldığı Çayeli’nin Çataldere ve Uzundere eski Bakan ve şimdinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın köyünün de bulunduğu Senoz Vadisindedir. Bu usulsüzlüğün yapılmasında Sayın Hayati Yazıcı’nın bir dahli bulunmakta mıdır?

4. Bu işlem Çayeli Yamaç ve Sarısu köylerine yapılan büyük bir haksızlık değil midir; bu işte Sayın Hayati Yazıcı’nın bir dahli varsa bu büyük bir siyasi skandal değil midir?

5. Bu işlemi durdurmayı; ihaleyi iptal edip işi tekrar Çayeli Sarısu ve Yamaç köylerineiade etmeyi düşünüyor musunuz?

Kaynak: Ajansrize.net

 

 

Editör: HABER MERKEZİ