Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yüzme Milli Takımı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de 13-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'na Rize'de hazırlanıyor.

Rize Yenişehir Olimpik Yüzme Havuzu'nda kampa giren 14 milli sporcu, milli takım antrenörleri Mehmet Fatih Kurt, Mehmet Ali Albas, Sercan Yıllı ve fizyoterapist Şeyda Belli eşliğinde her gün ortalama 5 saat çalışıyor.

Kentte güç depolayan sporcular, şampiyonada altın madalya kazanmak için yoğun çaba harcıyor.

Milli Takım Antrenörü Mehmet Fatih Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sporcunun katılamadığı kampta 14 sporcu ile yoğun tempoda çalıştıklarını söyledi.

Şampiyonaya 15 sporcunun da katılacağını belirten Kurt, 'İki haftalık kampımız 25 Temmuz'da sona erecek. Kampın ikinci kısmı için Ankara'ya döneceğiz ve ardından da 9 Ağustos'ta İrlanda'ya gideceğiz.' dedi.

Kurt, takımı iki yıldır çalıştırdığını anımsatarak, 'Geçen yıl dünya şampiyonası vardı, bu sene ise Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İnşallah güzel madalyalarla döneceğiz. Geçen yıl Avrupa gençlerde bir altın ve bir bronz madalya aldık. Dünya şampiyonasında ise bir altın bir de bronz madalyamız oldu. Bir arkadaşımız da madalyayı kırpayı kaçırdı. Bu sene 15 sporcumuzla katılacağımız Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonasından 4-5 madalya ile dönmek istiyoruz.' diye konuştu. 

Bu yıl ilk defa geniş kadroyla şampiyonaya katıldıklarına dikkati çeken Kurt, şu değerlendirmede bulundu:

'Avrupa Şampiyonası'na daha önce 7 sporcu ile katılmıştık. Bu kadar fazla sporcuyla katılmak bizim için bir ilk. Şampiyonadan madalyalarla dönmek istiyoruz. Asıl hedefimiz ise Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları. Bu organizasyona daha fazla sayıda sporcu ile katılıp madalya veya madalyalar almak istiyoruz.'

Kurt, herkesin birer engelli adayı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

'Kimin ne ile karşılaşacağı belli değil. Bu çocuklar azimleri ile buradalar. Engelsiz gibi bir yaşam sürüyorlar. Spor sayesinde toplumda bir kimlik kazanıyorlar. Diğer engellilerin de evlerinden çıkıp spora veya başka aktivitelere yönlendirmesi, topluma kazandırılması gerekiyor. Bu sayede sosyal statü kazanıyorlar. Dolayısıyla tüm engellilerin bunu başarması lazım. Bu çocuklar yapıyorsa diğerleri de başarır.'

- 'Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek'

Milli sporculardan Özge Üstün, 6 yıldır yüzdüğünü söyledi.

Yüzmeye tedavi amacıyla başladığını belirten Üstün, 'Aklımda sporcu olmak gibi bir düşünce yoktu. Edirne'de bir hocamın beni keşfetmesi ile bu camiaya atıldım.' dedi.

Üstün, çeşitli organizasyonlarda 46 madalya kazandığını ifade ederek, 'Şimdi de Avrupa Şampiyonası için çalışıyoruz. Hedefimiz Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Bir madalya da olsa ülkemize kazandırmak istiyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ