CHP’de yeniden koltuk mücadelesi başlıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra Parti Meclisi’ndeki muhaliflerin de eleştirdiği Genel Başkan Deniz Baykal’a, eski Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Haluk Koç rakip oluyor.

Şinasi Öktem, Ali Topuz gibi milletvekilleriyle pek çok eski vekilin desteklediği Koç’un önümüzdeki günlerde adaylığını resmen açıklayacağı belirtildi. Koç,  “Durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyorum. Önümüzdeki birkaç günde CHP kamuoyunu bir açıklama yapacağım” dedi. Koç’un yakın çevresine ise “Kurultay’da aday olacağım” dediği öğrenildi.

Okuducu MYK’yı terketti
Dün toplanan CHP MYK’sı ise tartışmalı geçti. 7 saat süren MYK’da, Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, Baykal’ı ağır şekilde eleştirdikten sonra toplantıyı terketti. İlçe ve il kongrelerinin başlatılması kararlaştırılan toplantıda Büyük Kurultay’ın Mart’ta toplanacağı öğrenildi. Baykal’a muhalif Balıkesir ve Uşak İl başkanlarının görevden alındığı MYK’da 2 yıldır boş olan Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na Fatih Pala atandı.
Editör: HABER MERKEZİ