Rize'de görev yapan bayan öğretmen ve polislerden oluşan bayan memurlar Rize Horonunu öğrenmek için Rize Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Halk Oyunları Kursu'na yazıldı. Rize'de görev sürelerini doldurup Rize'den ayrılırken Rize kültürünü de beraberlerinde götürmek isteyen bayanların, kursun açılması için Halk Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulundukları öğrenildi. Bayan memurlar mesai saatleri sonrası Halk Eğitim Müdürlüğü'ne giderek halk oyunları öğreticisi Ayşe Bağdatlı nezaretinde ve kemençe eşliğinde horon eğitimi alıyor.

Kursiyerlerden Polis Memuru Sevda Kerpeli, Rize kültürünü ve insanını çok sevdiğini belirterek, 'Yaklaşık 4 yıldır Rize'de kalıyorum. Rize'nin insanı çok sıcak ve cana yakın. Bu folkloruna da yansımış. Hareketli bir oyun. Hareketliliği sevdiğim için özellikle Rize ve Trabzon oyunlarını öğrenmek için bu kursa yazıldım. Farklı yörelerden Rize'ye gelip burada görev yapan memur arkadaşlar bu katılım içerisindeler. Bunu severek yapıyoruz' dedi.

Rize'de öğretmen olarak görev yapan Işıl Gökteuçar ise yaptığı açıklamada, 'Ben üniversiteyi Trabzon'da okudum. Üniversitede de oynamıştım zaten. Rize'ye geldim. Okuldaki öğrencilerime folklor öğretmek istiyorum. Burada kendim öğrenip okulda çocuklarıma öğretiyorum' diye konuştu.

Kurs öğreticisi Ayşe Bağdatlı ise kursiyerlerin halk oyunlarını çok sevdikleri için erken öğrendiklerini ifade ederek, 'Kurs başlayalı daha bir ay oldu. Nisan sonuna kadar devam edecek. Farklı kültürlerin birleştiği bir kurs oldu. Hemen hemen her ilden arkadaşlarımız var. Severek yaptıkları için çabuk öğreniyorlar' şeklinde konuştu.

haberler 

Editör: HABER MERKEZİ