İş Kur Müdürü Hasan Kıraz yaptığı basın toplantısında Çaykur”un alacağı işçiler için müracaatların başladığını söyedi.

Çaykur tarafından yaz sezonunda fabrikalarda çalıştırılmak üzere Rize”de toplam  2375 kişi alınacağı bunlardan 1631 inin yükleme ekibinde çalışacak işçi olacağı belirtildi.

    İş Kur Müdürü Hasan Kıraz  uzun süredir gündemi meşgül eden işçi alımı olayanın sonuçlandığını belirterek “ Rize- Artvin- Trabzon ve Giresun illerinde Çaykur”un alacağı işçiler için müracatlar sabah başlayacak. Çarşamba sabahı başlayacak olan muracaatlar 24 Nisan tarihine kadar sürecek ve bu süre içinde kuruma girmek isteyen tüm işçiler muracaatlarını yapmış olması gerek. Çay yükleme ve boşaltma ekibinde 1631 kişi alınacak, bu işçiler tamamen erkeklerden oluşacak. Bu işçiler için 5 Mayıs tarihinde kapalıspor salonunda kura çekimi yapılacak. İş Kur olarak muracaatları 28 Nisan tarihinde teslim edeceğiz. Yükleme ekibinde yaş sınırı yok” dedi.

 Nitelikli işçi alımında ise KPSS sınavında en az 60 puan alanların muracaat edebileceğini söyleyen Kıraz “ Teknik okul mezunu 120, dengi okul mezunu  280, Orman Mühendisi 32, Ziraat Mühendisi 96, çay eksperliği bölümü mezunu 216 olmak üzere Rze ve ilçelerinde toplam 2375 kişi işe alınacaktır.

    Kıraz muracaatların aynı anda başlayacağını belirterek “ Yığılma olmaması için 3 ayrı yerde muracaatlar yapılabilecek. Ardeşen  Belediyesi, Pazar kaymakamlığına o bölge insanı muracaat edebilecek. Yine İyidere Belediyesinde Kalkandere, İkizdere ve Derepazarı halkı muracaat edebilecek, Çayeli , Güneysu ve merkez ilçe müdürlüğümüze muracaat edecek” dedi.

     Rize”de ikametleri olmayanların muracaatlarının dikkate alınmayacağını söyleyen Kıraz “ Her muracaatçı kendi bölgesi için muracaatını yapacak, internet üzerinden de muracaatlar yapılabilecek” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ