Şehrin bir çok sokağında kurulan iftar sofralarına konuk olan Bakırcı “Bu geleneğin devam ettirilmesi gerekiyor. Bizde buna ön ayak olmaya çalışıyoruz” dedi.

Ekrem Orhon mahallesinde ki katlı otoparkta sebzeci esnafının konuğu olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Çolak, Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, Asayiş ve Güvenlik Şube Müdürleri hep birlikte oruç açtılar.

İftar sonrası Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “Bu ramazan ağırlığı sokak iftarlarına verdik. İlimizin geleneği olan, esnaflar tarafından oluşturulan sokak iftar sofralarında oruç açmak istedik. Dolayısıyla Pazarcı esnafımızın da iftarına iştirak ettik.

Her yönden lezzetli bir iftar geçirdik. Gördüğüm kadarıyla burada ticaret yapan 38 esnaf kardeşim hallerinden çok memnun. Fakat üzüldüğüm bir şey var. Zamanında biz bunu anlatmaya çalışmıştık, taksici esnafına da minibüs esnafına da anlatmaya çalışmıştık. İletişim sıkıntısı nedeniyle gereksiz tansiyon tırmandırmalar yaşamıştık. Şimdi gelinen nokta ise belediye, esnaf ve vatandaş için çok iyi oldu. Bunun en güzel örneği sabah 06.00’dan akşam saat 23.00’lere kadar devam ettirilen satışlardır” dedi. 

Pazarcılar derneği başkanı ise konuşmasında; “Zamanında oluşan iletişimsizlik nedeniyle bizler başkanımızı anlayamadık. Şimdi hepimiz memnunuz. İftar soframızı onurlandırdıkları için tüm misafirlere teşekkür ederim” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ