Rize’de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan “Uzun İnce Bir Yol-Bir Uzun Adam” fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılışına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ilçe belediye başkanları, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Rize tarihi ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar’ın arşivindeki 45 fotoğrafın sergilendiği “Uzun İnce Bir Yol - Bir Uzun Adam” isimli fotoğraf sergisine katılım yoğun oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çeşitli tarihlerde görüşme ve çalışma şansı olduğunu ifade eden Araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar, “Rize ve Rizeliler benim için önemli. Başbakanımızda Rize’nin sembol isimlerinden biri. Onun için böyle bir sergi hazırladım. Yaklaşık 45 tablomuz burada sergilendi. Başbakanımızın hayatından bir kesit sunduk. Daha çok ulusal fotoğraflar ağırlıkta. Başbakanımızın Rize günlerinden de fotoğraflar sergide yer alacak. İki gün boyunca açık olan sergiye tüm Rizelileri davet ediyorum” diye konuştu.

Açılış ve kurdele kesimi ardından davetliler sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgiler aldılar.

Rize’de bulunan 12 sivil toplum kuruluşu üyeleri sergiden birer fotoğraf satın alarak bu fotoğrafları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme kararı aldılar. Fotoğraflara ödenecek bedel ise Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açtığı bağış hesabına yatırılacağı öğrenildi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ