AŞILMAYACAK ENGEL YOK
Erdoğan, Türkiye'nin, bölgesinin ve daha geniş eski Osmanlı coğrafyasının en önemli ülkelerinden biri durumunda olduğunu söyledi. Çok zor bir coğrafyada barış ve istikrar unsuru olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu coğrafyanın toplumları için örnek bir vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bize düşen bu zor coğrafyada birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği şekilde ulaştırabilmektir. İçerde birlik ve beraberliğimizi koruyabildiğimiz sürece Türkiye'nin aşamayacağı engel yoktur'' dedi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Erdoğan, şöyle konuştu: ''Birlik ve beraberliğimiz güçlendirmenin yolu ise ortak değer ve hedefler etrafında kenetlenmeyi başarmaktan geçmektedir. Şu anda, buradaki tablo, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları olarak bir arada oluşumuz, aynı şekilde farklı siyasi görüşlerden olan tüm vatandaşlarımın bir arada oluşu, burada bir ortak paydayı ortaya koymaktadır. O da Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasıdır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıdır. Türkiye ve Türk Milleti, küçük düşünemez, büyük düşünmeye mecburdur. Biz sadece İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i değil, Hakkari'den Konya'sına, Diyarbakır'dan Edirne'sine, Mersin'den Samsun'una 81 vilayeti aynı sevgiyle kucaklamalı, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızı aynı ruhla sahiplenmeliyiz.

ERDOĞAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

726. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu bakanlar ve vatandaşların Hükümet Konağı Meydanı'ndaki yürüyüşle başladı.

Hükümet Konağı Meydanı'na gelen Erdoğan, burada MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaştı.  Daha sonra BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun katılımıyla şenlik başladı. Erdoğan, Yazıcıoğlu, Bahçeli ve bakanlar kortejin ön sıralarında yürüdüler.

Editör: HABER MERKEZİ