Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin çatı aday çalışmasını eleştirerek “Hiçbir yerde önce çatı sonra temel olmaz. Önce temel olacak ki sonra çatı olsun. Yapacakları bir şey yok sadece turistik ziyaret yapıyorlar. Bu oyunları inşallah 10 Ağustos'ta bozacağınıza inanıyorum” dedi.

'ÖNCE ÇATI SONRA TEMEL OLMAZ'

Erdoğan, hemşehrilerinden muhalefetin tahriklerine karşı son derece dikkatli olmalarını da isteyerek şunları söyledi:

“Zira artık ateşle oynamaya başladılar. En kutsal değerlerimizi dahi siyasi istismar fırsatçılık malzemesi yapmaya başladılar. Nefreti öfkeyi kutuplaştırmayı körüklemeye başladılar. Çıkmış Kılıçdaroğlu, Bahçeli sokak sokak dolaşıyor. Cumhurbaşkanlığı için çatı aday arıyorlarmış. Çatı kuracaklarmış. Ya temeli olmayan binanın çatısı olur mu? Yani bunlar temelden başlamıyor işe çatıdan başlıyor. Dolayısıyla demek ki olacak bir şey yok. Hiçbir yerde önce çatı sonra temel olmaz. Önce temel olacak ki sonra çatı olsun. Yapacakları bir şey yok sadece turistik ziyaret yapıyorlar. Bu oyunları inşallah 10 Ağustos'ta bozacağınıza inanıyorum. AK Parti'nin adayı kim olursa olsun evelallah bu yürüyüş aynen devam edecektir. Bir hainin Diyarbakır'da yaptığı hareket bir kendini bilmezin askeri garnizondaki bayrağımıza karşı yaptığı hareket Türkiye'de bir birlikteliğin işaret fişeği olmuştur. İlgili kesimlere gerekeni söyledik. İdari soruşturmalar başladı. O hainin de tespiti yapıldı. Karşılıksız kalmayacak. Soruşturmalar devam ediyor. Ancak bu haince hadise üzerinden Türkiye'de tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Bu tuzağa karşı sizlerden çok dikkatli olmanızı sağduyulu olmanızı rica ediyorum. Bunların her türlü istismarcısı var. Bir kısmı bayrağa bu şekilde saldırır. Diğer kısmı da maalesef bayrak üzerinde farklı istismar yollarına gider. Bunların tahriklerine asla gelmeyin. Bu CHP bu MHP Diyarbakır'da bayrağa saldırı olunca bayrak sevgisi o zaman akıllarına geldi. Gezi olaylarında Ankara'da Türk bayrağını yakan hainlere siz kucak açtınız. Senin vekillerin onlarla beraber hareket etti ya. Örgütün posteriyle Gazi Mustafa Kemal'in posterini yan yana açanlara siz kucak açtınız. 81 vilayetin tamamında kendi parti bayrağını bile dalgalandıramayanlar nasıl oluyor da bayrak istismarına yelteniyor. Bunlar Sivas'ın ötesine geçemediler.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

Erdoğan, son olarak hemşehrilerinden 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin adayı kim loursa olsun rekor bir oy beklediğini ifade ederek “Rizeden rekor oy yüzde 69’dan fazla oy bekliyoruz. Ciddi bir patlama yapmanızı bekliyorum. Birinciliği 81 ilde başkalarına kaptırmak yok. Adayımız kim olursa olsun. 10 ağustos da farklı bir sonuç bekliyorum” dedi.

Erdoğan, ardından telekonferans sistemi ile 123 milyon TL tutarında 18 eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışını yaptıkları tesislerin arasında özel bir firmaya ait yatırımın bulunduğuna ifade ederek 'Dünyanın en büyük doğalgaz sıvılaştırma tesisi de bunlar arasında. Mehmet Kutman'a ait Naturel Gaz SNC Tesisi de var' dedi. Erdoğan, iş adamı Kutman'a cam süsleme hediye etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

Açılışa eşi Emine Erdoğan, Başbakan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE’DE

Editör: HABER MERKEZİ