Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yüksek öğretimde başörtüsüyle ilgili soruna çözüm aradıklarını belirterek, ''gelin ne olur, sorunun parçası olacağımıza, çözümün parçası olalım'' dedi.

Çiçek, gizli gündemleri bulunmadığını, paranoyalarla toplumu meşgul etmenin kimseye faydası olmayacağını söyledi. Demokratik toplumun açık toplum olduğunu, ne yapılırsa yasalar çerçevesinde, Anayasa teminatı altında yapılacağını ifade eden Çiçek, ayrıca denetim mekanizmaları da olduğunu belirtti. Sorunu birlikte çözme çağrısını yineleyen Çiçek, ''(Bu ülkede ayrımcılık vardır, yoktur) denilemez. Bu ülkenin insanları gidiyor Avusturya'da, Fransa'da, Almanya'da okuyor. Türkiye'de okuyamıyor... Laikliği, Fransa'dan aldık. Oradan mukayese yapılarak, Türkiye'nin sorunlarına çözüm getirmek beni rahatsız ediyor. Niye bu ülkenin insanları kendi Parlamentosunda bu sorunu çözemiyor. İlla Fransa'dan, Almanya'dan misal gösterecek. Ayıp oluyor. Kendi tarihimize, kendi kültürümüze yakışmıyor'' diye konuştu. Endişeleri ortadan kaldıracak çalışmayı yarın sabahtan itibaren birlikte yapmayı öneren Çiçek, ''Ortada olan ne var? Diyorsunuz ki bu işi çekelim. 1992 yılında bu konu, TBMM'ye gelmiş ve konuşulmuş. İki büyük partinin koalisyonu... Keşke o zaman çözülebilseydi. Denilmiş ki bu konuyu zamana bırakalım. Sene 1992, sene 2008... 16 senede bir arpa boyu yol alamamışız. Halen bu konuları konuşuyoruz'' dedi.

CHP'Lİ İNCE'YE:''HER BİLDİĞİNİZ BÖYLEYSE YAZIKLAR OLSUN''

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çiçek'in konuşmasında ''iki yüzlü siyaset'' anlayışından söz ettiğini ifade ederek, ''Siz önce MHP'li sonra ANAP'lı, sonra RP'li, sonra AKP'li oldunuz. Başka parti kaldı mı? İki yüzlü siyasetten anlayışınız nedir?'' diye sordu.

Çiçek, İnce'nin sorusunu yanıtlarken, şöyle konuştu: ''Ben geçmişimi biliyorum. Geçmişim gizli bir tarafı da yoktur. Yasalara aykırı hiçbir iş yapmadım. Sizin partinizin evet dediği bir yasa tasarısına evet demediğim için partimden ihraç edildim. Evet demediğim tasarı, Türkiye'yi mesleksizler toplumu haline getirdi. Ondan sonraki sürece bakarsanız, Refah Parti'li olmadım. Her bildiğiniz böyleyse yazıklar olsun... MHP ile organik bağım olmadı. O da Türkiye'nin bir partisidir. MHP ile siyasi ilişkim olmadı. Bunu da böyle bilin. Her bildiğiniz böyleyse, yazıklar olsun size...'' Çiçek, 'yarım hocanın dinden, yarım doktorun candan, yarım hukukçunun da maldan, candan edeceğini'' ifade ederek, ''Yarım siyasetçi de bunların hepsinden eder'' diye sözlerini tamamlarken, konuşması AK Parti'li milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Haberalemi

Editör: HABER MERKEZİ