Rize’de iki dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Halil Bakırcı, dönemin İsrail Büyükelçisi’ne çocuk ölümleri üzerinden gösterdiği tepki, cemaat okullarının programlarına katılmaması ve ABD’ye düzenlenecek iş seyahatini Pensilvanya programı eklenmesi üzerine iptal etmesi gelişmelerinden sonra belediyeye tarihinde hiç olmadığı kadar müfettiş gelip gittiğini açıkladı, “Bunları burnumuzdan fitil fitil getirdiler” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili aday adayı olan Halil Bakırcı, düzenlediği basın toplantısında 10 yıllık belediye başkanlığı dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2009 yılı sonrası bazı olaylar yaşadığını anlatan Bakırcı, şunları söyledi: “O tarihlerde İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy belediyeyi ziyarete geldi. Kendisini makamın girişinde karşılamam gerekirken ben odanın içerisinde karşıladım. Büyükelçide odaya korumasıyla girdi. Bu durum benim sinirlerimi bozdu. Hata bir ara arkama baktım ve koruma biraz uzaklaştı. O görüşmede büyükelçiye Gazze saldırılarını hatırlatarak “Rize halkı da kendini savunurdu ama çocukları katlederek değil” diye çıkışım olmuştu. Yine o tarihlerde ilimizde o dönem cemaat olarak bilinen paralel yapıya ait bir okul vardı. Temel atma ve açılışına katılmadım. Yine o döneme yakın bir tarihte ilimizden ABD’ye bir iş gezisi düzenlendi. Bende biletlerimi ve vizemi aldım. Son anda öğrendim ki ziyarete Pensilvanya programı eklenmiş. Bende ‘bizim Pensilvanya ile ne işim var’ diyerek ABD’ye gitmedim.” Bu olaylardan sonra belediyeye müfettişlerin birinin gelip diğerinin gittiğini anlatan Bakırcı, açıklamasını şöyle devam etti: “Alakasız konulardan soruşturma geçirdik. Rize Belediyesi tarihinde bu kadar çok soruşturma geçirmedi. Hakkımda 70 civarında soruşturma açıldı, bunların yarısı yargıya intikal etti, diğer yarısı valilik yada bakanlıktan döndü. Bizde bu soruşturmaların onlardan geldiğine uyanamadık. Aklıma o yapı hiç gelmedi. Bunları burnumuzdan fitil fitil getirdiler. Bir su hattı arızalandı. 6.5 santimetre çapında bir boruyu birinin arazisinden geçirdik diye hakkımızdaki soruşturma Danıştay’a kadar gitti. Kendi arazime çöp döktüm diye 6 ay hapis cezası aldım. Hakkımda örgüt kurmak suçlaması ile dinleme yapıldı, soruşturma açıldı. Paralel yapı Rize’nin Belediye başkanına kadar acımasızca inmiş. Şahsımla ilgili ‘uyuşturucu ticareti yapıyor’ diyerek soruşturma dosyası hazırlamışlar. Benim için ‘silah satıyor’ deseler hani buda yok ama bu bana yakıştırılır. Ama uyuşturucu ticaretini bana nasıl yakıştırırlar. Dinleme yetmemiş beni izlemişler. Sıradan birçok konudan dolayı soruşturma geçirdim. Milletvekilliğimde Türkiye’de paralel yapının siyaset üzerindeki etkileri ile elimden geldiği kadar mücadele edeceğim.”

    Rize”ye hizmet yaptım

Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı 10 yıl süre ile Rize”de hizmet ettiğini belirterek” Elbette en iyisini yapmaya çalıştım, hizmet yaparken asla ayrım yapmadım,  Belediyeyi devir aldığımda 70 trilyon dolayında borcumuz vardı ve yıllık gelirimiz 14,5 trilyon dolayındaydı, Belediyeyi devir ettiğimizde ise 80 trilyon dolayında burcumuz ve aynı değerde gelirimiz vardı. Yine belediyeyi devir aldığımda 75 bin nüfusumuz vardı. Teslim ettiğimde 105 bin nüfusumuz vardı. 982 çalışan ile belediyeyi devir aldım. Parkomat ve oluşturduğumuz çay bahçeleri ile personel sayimizi 700 lere düşürdük. Yaptığımız çalışmalar ile her zaman Türkiye”de ilk 5 belediye arasında yer aldık. Belediye Başkanlığım devam etseydi şimdi Belediye Bloklarını yıkmıştım” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ