Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı gerçekleştirmiş olduğu Rize  ziyaretinde, Rize Belediyesinin organize ettiği iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Her gün yüzlerce kişinin istifade ettiği iftar yemeğinde Bakan Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yemek dağıttı ve vatandaşlarla sohbet etti.

2 bin 500 dolayında vatandaşın katıldığı iftar yemeğine Bakan Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra; Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, , İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, Rize belediye Başkan yardımcıları ile daire müdürleri, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Murat Sadettin Türüt ve davetliler katıldı.

Bakan Yazıcı iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazan ayında yardımlaşma duygusunun arttığını ve komşusu açken kimsenin tok yatmaması gerektiğini vurguladı.

Ramazanın bereket ayı olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, 'Bereketli sofra birlikte yapılan, birlikte yenilen ve birlikte oturulan sofradır. Paylaşılan lokma ramazan sofralarında büyüktür. Nefsimizi de bu açıdan tevzi ettiğimizde insanlığın ürettiği ve tükettiğini dikkate aldığımızda yoksul ülkeleri göz önüne bulundurduğumuz ve fakru zaruret içinde olanı düşündüğümüz zaman çok hazin bir durumdayız. Yapacağımız çok şeyin olduğunu da idrak içinde olmamız gerekiyor. Ramazan bunları bize daha fazla hatırlatıyor' dedi. 

İhtiyaç fazlasını almayın

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı  “Bilindiği üzere mübarek Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, başta TV kanalları olmak üzere her türlü mecrada yayınlanan reklamlarda ve özellikle gıda reklâmlarında önemli bir artış yaşanmaktadır. Bu duruma bağlı olarak gerek oruç tutmanın verdiği açlık hissinin, gerekse birbirinden dikkat çekici gıda reklâmlarının gıda alışverişini arttırdığı görülmektedir. Uzmanlar, özellikle Ramazan ayında, insanlarımızın bilinçsiz gıda alışverişi yapma eğiliminde olduğunu, satıcıların da bu nedenle gıda reklâmlarına ağırlık verdiğini belirtmektedirler. Şüphesiz bu durum, bir yandan tüketicilerimiz üzerinde bir ekonomik külfet oluştururken, diğer yandan ihtiyaç duyulandan daha fazlasının satın alınması, hatta bazı durumlarda hiç ihtiyaç duyulmayan ürünlerin de alınması gibi sonuçlar doğurmaktadır. Alış veriş yapılırken mutlaka oluşturulan listeye sadık kalınmalı” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ