İlçe meydanında bulunan eski hükümet konağı, jandarma binası ve maliye lojmanının yıkımı sonrası inşaatına başlanan hükümet ve belediye konağı binası inşaatının temeli atıldı.

Temel atma törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Dr. Atilla Esmen, Saadet Partisi Çayeli Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Törende ilk konuşmayı yapan Çayeli Kaymakamı Tuygay Ünsal; Çayeli Kaymakamlığının tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Yeni binanın yapımındaki katkılardan ötürü Bakan Hayati Yazıcıya teşekkür etti.

Bakan Hayati Yazıcı temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Bazı arkadaşlarımız bizden farklı düşünüyor. Bu alanın ilçeye meydan olarak bırakılması yönünde düşünceleri var. Gönül isterdi ki bu alanı meydan olarak kullanalım. Yalnız Rize’de ve Çayeli’nde yer sıkıntımız var” diyerek, arsa sorunundan dolayı binayı tekrar buraya yaptıklarını belirtti.

Milletin duruşunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu gibi olması gerektiğini ifade eden Bakan Hayati Yazıcı, 'Türkiye'de milletin iradesine yabancı faaliyetler karşısında, haksızlıklar karşısında hep dik durduk. Nasıl dik durduk biliyor musunuz? Ardıç ağacı gibi dik durduk. Güçlü, öyle dik durduk ama şefkat gereken insanların yanında da Kızılağaç gibi yumuşak durduk. Bu ülke sizin, eminim ki siz haksızlık yapmazsınız. Doğru ne ise, size kim hizmet getirecekse onunla birlikte yürürsünüz' diye konuştu.

Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart’ta Rize'de olacağını belirterek, herkesi Başbakan Erdoğan'ı desteklemeye çağırdı.Tören konuşmalarının ardından Bakan Yazıcı, “Hayırlı Olsun” diyerek inşaatın temeline ilk betonu attı.

TÜM FOTOLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Editör: HABER MERKEZİ