Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere memleketi Rize’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yoğun bir gün geçirdi.

Rize’de ilk olarak basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, daha sonra Rize, Valiliğine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniveristesi, Ak Parti Rize İl Başkanlığı, Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanlığına ziyaretlerde bulundu., Ardeşen’de Sokak Basketbol Turnuvasının açılışını gerçekleştiren Bakan Bak, ayrıca Pazar ilçesine geçerek Pazar Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Hedefimiz Türk bayrağını olimpiyatların zirvesine çıkarmak. İnşallah bu nesli birlikte yetiştireceğiz.' dedi. 

Çeşitli programlara katılmak için Rize'ye gelen Bak, Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Reşat Kasap ile bir süre görüştü. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bakan Bak'ın ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Rize Belediyesi olarak yaklaşık bin kişilik bir personelle şehrimize hizmet etmekteyiz. Bu dönemde Rize’nin uzun yıllardır beklenen büyük projelerini hep birlikte uygulamaya koyuyoruz.” dedi. Başkan Kasap, Bakan Bak’ın ziyaretinden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik beraberlik içerisinde Rize’deki çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

osman-askin-bak-rizede-(27).jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Bak ise, “Rize’de projelerimiz var. O projelerimizi hep birlikte takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde eski bakanımız Sayın Hayati Bey’in riyasetinde hep birlikte biz bunları yürütüp takip edeceğiz, devam edeceğiz. İnşallah Rize’mize güzel projeleri kazandıracağız. Bunların içerisinde biliyorsunuz Sahil Düzenlemesi var. Meydan projemiz var. Üniversitemizle alakalı Batı Park projemiz var. Lojistik merkezimiz var. Teleferik var. Rize’mizin turizmine de katkı sağlayacak projelerimiz var. Biz birlikte güçlüyüz. Biz biriz berberiz, bizde ayrı gayrı yok. O yüzden bu gördüğünüz ekip siyasetiyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla bütün dinamikleriyle Rize’nin güzel bir il olmasını Sayın Cumhurbaşkanımızın da arzuladığı şekilde gelişmesini –turizm yönünde gelişmesini- birlikte takip edeceğiz. Yükümüz sorumluluğumuz büyük ama biz bunu başaracak güçteyiz. Hocamızı her zaman Ankara’da bekliyoruz. Kapımız açık. Zaman zaman il başkanımız milletvekillerimiz ve hocamız geliyor birlikte çalışıyoruz. İnşallah Rize’mize arzu ettiği güzellikleri kazandıracağız. Hemşehrilerimze ve Rize’ye layık olmak için hep beraber çalışacağız.” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Kasap, Bak'a Çaykur Rizespor forması ile Rize’nin sembolü olan çayın Rize motifli bardaklarını ve Rize Belediyesi’nin yayınlamış olduğu atma türkü kitabını hediye etti. Hediyelerin ardından Atma Türkü sanatçısı Ahmet Çakar tarafından misafirlere türküler söylendi.

osman-askin-bak-rizede-(6).jpg

Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bak, İl Başkanı Muhammet Avcı ile görüştükten sonra basına kapalı olarak gerçekleşen teşkilat toplantısına katıldı. 

osman-askin-bak-rizede-(7).jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, beraberinde Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü ve AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret etti.

osman-askin-bak-rizede-(12).jpg

Görüşmede Rektör Karaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kısa bir süre önce yeni oluşturulan Bakanlar Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve getirilen Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak’ı tebrik etti. Rektör Karaman, Dr. Osman Aşkın Bak’ın sahip olduğu bilgi ve tecrübesiyle Türk sporuna sağlayacağı katkıyı dile getirerek görevinde başarılar diledi.

Kendilerini makamında ağırlayan Rektör Karaman'a teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ülkesini ve milletini seven, bilgi sahibi, donanımlı gençlerin yetişmesinde önemli görev üstlenen üniversitelerle birlikte çalışarak, sağlam temelleri olan başarılı bir gençliğin oluşturulmasına vurgu yaptı.

Görüşmenin ardından, Üniversitenin anı defterini imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a günün anısına, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından hediye takdim edildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ile Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er’in de bulunduğu görüşme, Rektörlük binası önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

osman-askin-bak-rizede-(15).jpg

Bakan Bak, Ardeşen AK Parti ilçe teşkilatını da ziyaret ederek Ardeşen Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak Basketbol Turnuvası'nın açılışına katıldı.

osman-askin-bak-rizede-(22).jpg

Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, basketbolun önemini vurguladı. 

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın eylülde Türkiye'de yapılacağını ifade eden Bak, 'Dolayısıyla bu ay ve önümüzdeki ay da basketbol konuşacağız. Biliyorsunuz daha önce de Dünya Kupası organize etmiştik. O zaman dünya ikincisi olmuştuk. Basketbolda Fenerbahçe Spor Kulübü'müz Avrupa şampiyonu oldu. Sinan Erdem'de büyük mücadele vererek şampiyon oldu.' diye konuştu.

osman-askin-bak-rizede-(9).jpg

Basketbola önem verdiklerini ve sokaklarda yetişen yetenekli basketbolcuların keşfedilerek ilerlemesini istediklerini, her branşta yetenekli sporcuların ön plana çıkması için desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Bak, şunları söyledi: 'Bizim bir şansımız, sporcu ve sporu çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. O da bu toprakların çocuğu. Yağmurun şehri Rize'nin çocuğu. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu görevi bize güvenerek tebliğ ettiler. Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yeni şampiyonlar çıkarmak. Bize yeni şampiyonlar lazım. Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonları lazım. Bu şampiyonlar bu sahalardan çıkacak. Hedefimiz Türk bayrağını olimpiyatların zirvesine çıkarmak. İnşallah bu nesli birlikte yetiştireceğiz.'

Konuşmanın ardından Bak, 51 kiloda Kick-Boks Türkiye Şampiyonu olan Gökhan Zorlu ve rafting şampiyonu sporculara madalyalarını takdim etti.

osman-askin-bak-rizede-(10).jpg

- 'Dur durak bilmeden çalışacağız'

Bakan Bak, Pazar ilçesine geçerek Pazar Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı, dava arkadaşı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Görev ve yükümlülüklerinin ağır olduğunu dile getiren Bak, 'Biz bu toprakların çocuğuyuz. Çalışmayı severiz. Dur durak bilmeden çalışacağız. İnşallah hem Türk gençliğini hem Türk sporunu bugüne kadar yapılan yatırımlardan ve gelinen mesafelerden daha iyi noktalara taşıyacağız.' diye konuştu.

osman-askin-bak-rizede-(5)-001.jpg

Rize-Artvin Havalimanı inşaatının sürdüğünü aktaran Bak, 'Bu, bölgemizin gelişmesi için çok önemli bir adım. Hep beraber sahip çıkmamız lazım. Bölgede ÇAYKUR yatırımlar yapıyor. Bunlara sahip çıkmak lazım. Büyüyen gelişen Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam etmemiz lazım.' ifadelerini kullandı.

Bak, Rize'nin özel bir yer olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman sahip çıktığının altını çizerek, 'Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Dünya sana düşman olsa da Pazar senden yanadır, Rize senden yanadır, Türkiye senden yanadır.' diyerek sözlerini tamamladı.

osman-askin-bak-rizede-(29).jpgosman-askin-bak-rizede-(30).jpgosman-askin-bak-rizede-(31).jpgosman-askin-bak-rizede-(28).jpg

osman-askin-bak-rizede-(27)-001.jpgosman-askin-bak-rizede-(26).jpgosman-askin-bak-rizede-(25).jpgosman-askin-bak-rizede-(36).jpg

osman-askin-bak-rizede-(34).jpgosman-askin-bak-rizede-(33).jpgosman-askin-bak-rizede-(32).jpgosman-askin-bak-rizede-(38).jpg

osman-askin-bak-rizede-(39).jpgosman-askin-bak-rize-belediyesinde.jpgosman-askin-bak-rizede-(18).jpgosman-askin-bak-rizede-(17).jpg

osman-askin-bak-rizede-(16).jpgosman-askin-bak-rizede-(14).jpgosman-askin-bak-rizede-(1)-002.jpgosman-askin-bak-rizede-(2)-002.jpg

osman-askin-bak-rizede-(3)-003.jpgosman-askin-bak-rizede-(13).jpgosman-askin-bak-rizede-(4)-003.jpgosman-askin-bak-rizede-(8).jpg

osman-askin-bak-rizede-(11).jpgosman-askin-bak-rizede-(19).jpgosman-askin-bak-rizede-(20).jpgosman-askin-bak-rizede-(21).jpg

osman-askin-bak-rizede-(23).jpgosman-askin-bak-rizede-(24).jpg

 
 Olay53.Com
Editör: HABER MERKEZİ