Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyleydi:

Türban sorunun ortadan kaldırılması ile ilgili ilk aşama tamamlanmıştır.

Başörtüsü sorunun toplumun gündemin den çıkarılması için başlatılan çalışmaya farklı tepkiler gelmektedir. Çok yönlü bir istismar aracı olan başörtüsü bir gerilim dinamiği haline gelmiştir. Akla hayale ve hukuka sığmayan

Tepkiler toplumca korku yayma yarışına dönüştü. Laiklik tartışmaları şaşırtıcıdır. Bunlardan bir kısmı bazılarının ruh sağlığı ile ilgili soru işaretlerini berberinde getirmiştir. Kışkırtıcı söylemler samimiyetten uzaktır.

TBMM'nin yetkisini tanımama anlamına gelen beyanlarda bulunulmaktadır. Herkesin kendi hukukunu yaratması hukuk devletine yakışmaz. Kanunların tanınmayacağını açıklamak hiç kimseye fayda sağlamaz. Felakert tellallığı topluma zarar verir. Başörtüsü konusunda herkesin endişelerini açıklaması gereklidir.

Başörtüsünün ortaöğretimde kullanılacağı iddiası asılsızdır.

Kamuda böyle bir uygulama iddiaları doğru değildir. MHP kamuda yapılacak bir düzenlemeye kesinlikle karşıdır. Korkuları körükleyerek siyasi rant sağlamaya çalışanlar var.

Yükseköğretim hakkı sınırsız değildir. Çarşaf ve peçenin önü yapılan düzenleme ile kesilmiştir. Çarşaf ve senaryo konusunda akla ve hayale sığmayacak bir yaklaşımdır.

Bir büyük gazetenin manşetine taşınan AK Parti ve MHP'nin dava andı içtiği, 'ölmek var dönmek yok' belgesi imzaladığı tek kelimeyle yalandır.

İSTİSMARCI BAYKAL

Baykal sahte senaryolara dayanarak ithamlarda bulunuyor. Siyasi senaryo hayal gücünü de aşan bir noktaya varmıştır. İstismarın boyutlarını ve muhalefet krizinin derinliğini gösteren bir ibret vesikası olmuştur.

Sürecin yürütülmesi konusunda üniversitelere büyük görevler düşüyor. Kimse kışkırtmalara gelmemelidir. Başörtüsü devlete ve rejime başkaldırı malzemesi haline dönüştürülmemelidir.

Hiç bir özgürlük başkalarının hak ve hukukunu ihlal etmeye müsaade etmez. Başı açık öğrencilere yönelik tehdit algısı yersiz görülmemelidir.

Editör: HABER MERKEZİ