MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İnançlarımızı daha yoğun idrak ettiğimiz şu günlerde devletimizin varlığına ve aziz milletimizin birliğine yönelik bölücü hainler tarafından yapılmak istenen suikastın tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığı görülmüş ve anlaşılmış durumdadır” dedi.

Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramın toplumsal huzur ve mutluluğa vesile olmasını ve Türk milletinin kardeşlik bağlarını güçlendirip, dayanışma duygusunu sağlamlaştırmasını diledi.

Bayramların, vatandaşlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği mana yüklü özel günler olduğunu kaydeden Bahçeli, “Aynı zamanda dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları manevi iklimin burçlarındandır” dedi.

Bayramların milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp kökleşmesine vesile olan ayrıcalıklı günler olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bayramlarda daha belirgin bir şekilde ortaya çıkan ve her zaman hakim bir duygu olmasını temenni ettiğim toplumsal huzurun, içinde bulunduğumuz günlerde elim olaylarla sarsıntı geçirdiğini üzülerek ifade etmek istiyorum.

Bugün kutladığımız bayrama çok az bir süre kala, Şırnak ve Diyarbakır'da meydana gelen kanlı terör olayları, bu bayramı buruk bir şekilde karşılamamıza neden olmuştur.

Nitekim inançlarımızı daha yoğun idrak ettiğimiz şu günlerde devletimizin varlığına ve aziz milletimizin birliğine yönelik bölücü hainler tarafından yapılmak istenen suikastın tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığı görülmüş ve anlaşılmış durumdadır.

Bilinmelidir ki, binlerce yıldan beri birçok badireler atlatmış necip Türk milleti, bölücü fesadı ve insanlık dışı saldırılarını da bertaraf edecek güç ve kudrete sahiptir.
Bu itibarla kucaklaşmaya, barışmaya, anlaşmaya, uzlaşmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunmaktadır.”

Toplumsal uzlaşmanın ve huzurun artmasının, bir arada yaşama kültürüne katkı sağlayacağını, milli birlik ve bütünlük duygusunu kuvvetlendireceğini belirten Bahçeli, “Sevinç ve tasada müşterek tavır, geleceğe yönelik birlikte olma ülküsü millet olma şuurumuza destek olacak önemli hususlardandır. Bayramlar vesilesiyle birbirimizle kaynaşıp kucaklaşmamızın bu açıdan önemi büyüktür” dedi.

Türk milletinin hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlara ulaşmasını temenni eden Bahçeli, Türk dünyasının ve İslam aleminin de bayramını kutlayarak, bayramın Türkiye, Türk milleti ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.
Editör: HABER MERKEZİ