MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli 'Terörün panzehiri birlik ve dayanışma ruhunun devam etmesidir.' dedi. Bahçeli 'başkanlık sistemi için referanduma vize verdi. Millete görüş sormakta sakınca yoktur' dedi.

Suriye meçhule sürüklenen metruk bir tekne gibidir. Halep feryat figan kan ağlmaktadır. Hastahaneler hedef alınmaktadır.Ha lep emniyette olmayınca Gaziantep ve Hatay'da tte tehdit altındadır.

Dünyanın diğer ucundan Ortadoğu'ya kalkıp gelen ülkelerin Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması işgüzarlıktır.

Bunlar Türk İslam alemine fitne aşılamışlardır.

İslam toplumlarının artık Haçlı projelerinin ablukasından sıyrılıp belini doğrultması elzem hale gelmiştir. Bölge halklarının geleceği buna bağlıdır. Türkiye'nin içe kapanması mümkün olmadığı gibi doğru da değildir. Sorumluluklar, ABD istedi, Almanya buyurdu, Fransa zorladı diye yok sayılmayacaktır. Belirlenmiş yüksek ve milli siyaset duruşunu coğrafyadan alır.

Son vatanımızda yaşıyor olmamızın bir jeopolitiği vardır. Bunların çarpıtılması, sadece komşu ülkelerle ilişkilerimizin kesilmesine yol açmayacak, vatanımızı kaybetmemize sebep olacaktır. Misaki Milli muhteşem dirilişin belgesidir. Geri çekilme akışına son vermek için Misakı Milli'nin kaleme alındığı bir gerçektir.

Daha önce söyledim, anlamlamada güçlük çekenlere tekrar hatırlatıryorum. Misakı Milli mülkü millettir.

MUSUL OPERASYONU

Uzun bir süredir konuşulan Musul operasyonu devreye alınmıştır. 2 yıla aşkın süredir Musul canilerin kontrolündedir. Gözü dönen bayraklarında siyahlık kadar gönülleri kararan teröristler Musul'a kastetmiştir. Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan Irak Başbakanı İbadi, ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. İbadi, Musul'a sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceğini söylemiş, ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır. Musul'u bir avuç IŞİD'li çapulcuya bırakan İbadi'nin komşuluk hukukuna riayet etmediği açıktır. Bunlar hem kel, hem foduldur. Bize göre Musul'dan IŞİD'in sökülüp atılması mutlak suretle şarttır.
Musul'un 10'u aşkın köyünün IŞİD'den alındığı iddia edilmektedir. Bunlar oluyorken düzenlenen intihar saldırısında 70 Iraklı asker hayatını kaybetmiştir. Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. 30 bini bulan kara gücü bulunmaktadır. PKK'lı teröristlerle birlikte Haşdi Şafi birliklerinin de operasyona katılacağı söylenmektedir. Bu nasıl iştir, PKK'nın ne işi vardır? Irak Başbakanı kendi topraklarındaki teröristleri görmeden 'Türkiye'ye gelme' demesini nasıl hak görmektedir. İbadi'nin yolu yol değildir.

 Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü görmezden gelemeyiz. Türkmeneli'ni çaresizliğe terk edemeyiz. Kerkük Türktür, Musul, Telafer Türk'ün öz yurdudur. Bize 'Ne işiniz var Musul'da' diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Musul'da mülteci göçü başlayınca ne olacak, terör tehdidi devam ederse müttefik ülkeler ne diyeceklerdir? Telafer'de katliam yapılırsa bunun hesabını kimler verecektir? Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. Bunu savaşa girelim, oldu bittiye getirelim diye yorumlanmamalıdır. Masaya yatırılmalıdır.

Bağdat'a ulaşan heyetin girişimleri ümit vericidir. Ticari, kültürel, tarihi ve manevi bağlarımızın olduğu bölge ile ilgilenmemiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Toprak kazanmak, coğrafya büyütmek değil, bekaamıza yönelik tehditlere karşı önlemlerdir. IŞİD en çok Türkiye'ye saldırmaktadır. Pazar günü Gaziantep'te yaşanan canlı bomba eylemi bunun en somut örneğidir. Türkiye'yi fanusa sokmak isteyenler heves etmesin, Musul bizim asıl meselemizdir. Cumhurbaşkanının Misakı Milli hatırlatması yerindedir.

Musul'a Teksaslı gelecek, biz gelemeyeceğiz öyle mi? Biz üst akıl falan tanımayız, takmayız, üstü altı bilmeyiz. Aklı olan varsa ya göle kaçsın, ya da kendisine saklasın. Türk milletinin aklına, irfanına inanır, kargadan başka kuş tanımayanlara kartal pençesini heyecanla hatırlatırız.

ÖSO, Dabık köyünü kontrol altına almıştır. Türkiye koalisyona destek vermektedir. Sınırlarımızdan 90 kilometre boyunca ve 20 kilometre derinliğinde IŞİD unsurları temizlenmiştir. YOG hala Fırat'ın batısındadır. IŞİD'in atıldığı yerlere YPG'nin yerleşmesi bir şey değiştirmeyecektir. ABD'nin, YPG ile irtibatı kesilmeden IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların kalıcılığı olmayacaktır. YPG/PYD, IŞİD, FETÖ Türkiye'nin düşmanlarıdır. YPG/PYD'ye uzatılan her el polislerimize, Mehmedimize sıkılan kurşun bombadır. ABD'nin buna hakkı yoktur. ABD'nin YPG'yi kanatları altına alması insanlık haysiyetine zıtlık içerecektir. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Böyle bir tasnif terörizme ön açmak demektir, uluslararası hukukta cinayete azmettirmek demektir.

Başkanlık sistemi

Millete görüş sormakta sakınca yok.

Editör: HABER MERKEZİ