Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ı ziyaret eden Azeri Milletvekili Paşayeva “Türkiye güçlü olursa bizde güçlü oluruz, bir an önce terörün bitmesini diliyorum” dedi.

Rize'de yapılacak olan bir programa katılmak üzere Rize'ye gelen Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ı ziyaret etti.

Türk Ocakları Rize Şubesinin program davetlisi olarak Rize'ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Başkan Turan Aslan Mercan ve Türk ocakları üyesi Avukat Ateş Hatinoğlu ile birlikte Rize Belediye Başkanını ziyaret etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva’nın Rize Belediyesine yapmış olduğu ziyaretten mutlu olduğunu ve kendilerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağında ağırlamaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

 Belediye Başkanı Kasap konuşmasının devamında, “Azerbaycan ile Türkiye arasında köklü bir dostluk olduğunu ve iki ülke arasındaki kardeşliğin hiç bozulmadan ebediyete kadar sürdürülebileceğini söyledi ve kendisine yöneltilen Azerbaycan davetini değerlendireceğini, ilerleyen zaman içerisinde ekibiyle birlikte Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirilebileceğini”  belirtti.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva ise 'Türkiye PKK ile mücadele veriyor. Şehit kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bizler de aynı acıları yaşıyoruz. Tüm temennimiz Türkiye'nin güçlü olmasıdır. Türkiye ne kadar güçlenmiş olursa biz de o kadar güçlenmiş oluruz. Azerbaycan ne kadar güçlenirse, Türkiye'de güçlenmiş olur. İki ülke arasındaki işbirliğini arttırmamız gerekiyor. Bölgemizin geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğin önemini daha fazla anlıyoruz. Terörle mücadele konusunda da biz buradaki kardeşlerimizin yanındayız. Allah buradaki vatanımızın insanlarının yardımcısı olsun' dedi.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, konuşmasının sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve ekibini Azerbaycan’a davet etti

 

Editör: HABER MERKEZİ