19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de kutlandı.
 
Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı heyecan ve coşkuyla Rize’de de yanmaya devam etti. Tam 96 yıl önce 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a gitmiş Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşlemişti.
 
 
Tören, ilk olarak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, gençlere seslenerek, “Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 96. Yıl dönümüdür. 19 Mayıs 1919 tarihi Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 Tarihi Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin özgürlüğünün canından daha önemli olduğunu gösterdiği tarihtir” ifadelerini kullandı.
 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda ortaöğretim öğrencilerinin folklor gösterilerin ardından kutlamaya katılan Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler  “Gençlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı önünde başlayan yürüyüş, Belediye Sahil Parkı’nda sona erdi.
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı daha sonra Belediye Sahil Parkı’nda gençler ve vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törene katılan öğrencilerin düzenlediği spor ve müzik etkinlikleri ile yarışma programları protokol ve vatandaşlarca ilgiyle izlenildi. Halk oyunları gösterilerinin de sahne aldığı tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. 
 
 
Düzenledikleri etkinliklerle Gençlik Haftası’nın şenlik havasında geçtiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, yapılan etkinliklere gençlerin büyük bir katılım gösterdiklerini belirterek, katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Rize Valiliği adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Vali Yardımcıları Şefik Aygöl ve Turan Yılmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ