Rize'nin Çamlıhemşin İlçesinde yaşayan ünlü belgesel yapımcısı Cemal Gülas tarafından yaban hayatına hazırlanan 8 aylık ayı yavrusunun 8 aylık bir kangal köpeği ile arkadaşlığı görenleri şaşkına çeviriyor.

Avcılar tarafından annesi vurulduktan sonda bir aylıkken doğal hayata hazırlanması için Cemal Gülas'a teslim edilen 'Datvi' adı verilen yavru ayı, aradan geçen 7 ayda çevresindeki hayvanlara alışıp onlarla oynamaya başladı. Cemal Gülas'a teslim edildiği sırada 6 kilo olan ayı yavrusu şimdi 80 kilogram ve 1 metre 40 santim boya ulaştı. Yaban hayatı içerisinde büyütülen yavru ayı yeni arkadaşlar edindi. Ormanda kendisi gibi birçok ayı yavrusu ile arkadaşlık yapan ayının en yakın arkadaşı 8 aylık birkangal köpeği. Bir ayı ile kangal köpeğinin bir araya gelmesi imkansız sanılırken ikisinin birlikte oynamaları görenleri şaşırtıyor.

Cemal Gülas, Datvi adını verdikleri ayı sayesinde insanların ayılara karşı hissettikleri korkuyu yendiklerini belirterek 'Datvi buraya geldiğinde 6 kiloydu. Şu an 80 kilo üzerine çıktı, 1 metre 40 santimetreye ulaştı. Datvi sayesinde köylülerde ayılara karşı duyulan korkunun yavaş yavaş ortadan kalktığını fark ediyorum. Hatta ayılar için köylerde kurulan kapan ve tuzakların kaldırıldığını öğrendim' dedi.

Datvi ile Pars arasındaki dostluğun ibret dolu olduğunu ifade eden Gülas, şöyle konuştu: 'Kangalla oynuyor. Birlikte dolaşıyor yemek yiyorlar hatta bazen birlikte yüzmeye gidiyorlar. Düşünün bir ayı ile kangalın birlikte yaşaması, aynı kaptan yemek yemesi ibret alınacak, ders alınacak çok fazla mesaj içeriyor. Onlar burada bütün aykırı mizaçlarına rağmen aynı kaptan yemek yiyebiliyor. Ama insanlar yaşadıkları dünyayı birbirine zindan edecek her türlü melanet yapıyor.'

Editör: HABER MERKEZİ