Çamlıhemşin İlçe Trafik Komisyonu, yeni bir karara alarak Ayder'deki yeşil alanlarda park yasağı uygulaması getirdi.

Çamlıhemşin'e bağlı Turizm merkezi Ayder yaylasında tepkilere yol açan yeşil alanlardaki araç parkı tartışmasına son noktayı ilçe trafik komisyonu koydu.

Ayder'de araç sürücülerinin araçlarını yeşil alanlara bırakmaları sorunu gün geçtikçe büyümesi üzerine toplanma kararı alan ilçe trafik komisyonu, yeşil alanlara park yasağı uygulamasını oy birliği ile karara bağlayarak Rize il trafik komisyonuna gönderdi.

ARAÇ PARK EDENLERE İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

Uyarı levhaları konacak olan Ayder'in yeşil alanlarına araç park etmek artık yasaklandı. Araçlarını otoparklar yerine Ayder'in yeşil aralarına park eden araçlara idari para cezası kesilecek.  

 ALINAN KARAR YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİ SEVİNDİRDİ.

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan yeşil alanlardaki park sorununa çözüm bulan bu karar ilçe halkı başta olmak üzere gelen yerli ve yabancı turistleri de memnun etti.

Alınan karara sevinen yerli esnaf ile yerli ve yabancı turistler, “Ayder'de gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden yeşil alanları kullanamıyoruz. Yeşil alanların bir çoğu araçlar ile işgal edilmiş durumda. Yetkililerin bu konuya el atmaları bizleri sevindirdi. Bizler alanlarımız olan yeşil alanlarda yürümek istiyoruz. Bu alanların korunması için caydırıcı cezalar uygulanması Ayder'in yeşil alanlarına sahip çıkılması demektir.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ