Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliği renkli görüntülerle başladı.

Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliği'ne Rize Valisi Ersin Yazıcı, Çamlıhemşin Kaymakam’ı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile yaklaşık bin kişi katıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan ve katılımcıların çoğunun sık sık horonla eşlik ettiği şenlikte daha sonra da kayak etkinliği düzenlendi. Otomobil şambrelleri ve naylon botlarla kayak yapanların bazıları takla attı, bazıları düştü, kimileri ise duramayarak kalabalığın içine daldı. Kayak etkinliği, 6 kişinin hafif yaralanmasıyla son buldu.

TÜRKİYE BİATLON ŞAMPİYONASI BAŞLADI 

Etkinlik kapsamında Türkiye Kayak Federasyonu tarafından tüfekli atış sporu olan Biatlon Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Şampiyonaya katılan kadın ve erkek sporcular dik ve eğimli parkurda kıyasıya yarıştı, bitiş noktasında da tüfeklerle hedefi vurmaya çalıştı. Bu sırada düşen ve elini inciten bir kadın sporcuya alanda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti ve tedavisini yaptı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ