Rize’nin Ayder Yaylası’nda geleneksel olarak Şubat’ın ilk haftası düzenlenen Kardan Adam Şenlikleri bu yıl kar engeline takıldı.

Beklenen kar yağmadığı için yaylada şenlik için yeterli kar bulunamazken, ilk olarak her yıl şenliklerin yapıldığı alan hem kar olmaması hem de çevredeki arazi sahiplerinin şenliklere gelen binlerce kişiden duydukları rahatsızlık nedeniyle şenlik alanı değiştirildi. 1-2 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikler bu nedenlerde normal şenlik alanından birkaç kilometre yukarıda bulunan ve daha fazla kar olan Kalegon mevkiine taşındı.

Her yıl binlerce kişinin ilgili ile takip ettiği etkinliklere ev sahipliği yapan Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Tahsin Altay yaptığı açıklamada, “Normalde yılın bu mevsimi burada bol kar olur. İki hafta önce 1 metreden fazla kar vardı. Ancak iki haftadır kar yağmayınca yağan kar da eridi. Bu nedenle şenlik alanını değiştirmek zorunda kaldık” dedi.

Ayder Muhtarı Abdurrahman Yılmaz ise yaptığı açıklamada, Ayder sakinlerinin Ayder’de düzenlenen etkinliklerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Öte yandan Çamlıhemşin Belediyesi iş makineleri ile şenliğin planlandığı alana kar taşıdı.

 

Editör: HABER MERKEZİ