Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22. kez kapılarını açtı. Rize Ayder Kış Sporları Kayak Merkezi projesi de Emitt Fuarında görücüye çıktı.

Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Tüyap Beylikdüzü fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışını T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın gerçekleştirdi.

emitt-fuari-(9).jpg

Bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan, Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1.065 katılımcıyı ağırlıyor. Geçtiğimiz yıla oranla %55 oranda büyüme kaydeden EMITT bu yıl 7.000’in üzerinde onaylanmış randevu ile bir dünya rekoruna da imza attı.

Dünyanın beş büyük turizm fuarından biri olan ve ITE Turkey tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT’i; bu sene 50.000’den fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Rize’den, Rize Belediyesi, Rize Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında tanıtıma başladı. Rize’nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi oluşturulan stantta ziyaretçilere tanıtımı yapılırken geçtiğimiz günlerde Vali Erdoğan Bektaş tarafından kamuoyuna açıklanan Rize Ayder Kış Sporları Kayak Merkezi projesi de fuar da görücüye çıktı.

emitt-fuari-(1).jpg

Açılışın ardından Vali Bektaş ve Başkan Kasap, Rize standında misafirleri ağırlayarak şehrin yöresel ürünlerinden oluşan hediyelerini takdim etti.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Hava Yolları Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Rize standını ziyaret etti. Başkan Kasap tarafından ziyaret edenlere hediyeler takdim edildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Uluslar arası böylesine büyük bir turizm atmosferinde Rize’mizin sıcaklığını, misafirperverliğini, doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Turizmde tanıtım süreklilik arz etmektedir. Rize olarak uluslar arası boyuttaki fuarlarda yerimizi alıyoruz. ” diye konuştu.

emitt-fuari-(17).jpg

rize-ayder-kis-sporlari-kayak-merkezi-projesi-istanbul-emitt-turizm-fuarinda-gorucuye-cikti-1.jpgemitt-fuari-(3).jpgemitt-fuari-(4).jpg

emitt-fuari-(20).jpgemitt-fuari-(22).jpg

Editör: HABER MERKEZİ