AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden değil,  milletten korkuyorlar. Biliyorlar ki 16 Nisan’dan sonra karar da yetki de millete geçecek. Yıllarca vesayet güçleri vasıtasıyla ülkeyi yönetenlerin devri sona erecek.”

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Rize’nin Çayeli ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Ayar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin detayları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

MİLLETEN KORKUYORLAR

Ayar, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli iradenin vesayetten arınması anlamına gelmektedir. Bu güne kadar millette gitmeye cesaret edemeyip, vesayet kurumları aracılığıyla ülke üzerinde bir şekilde söz sahibi olanlar artık bu yetkiye sahip olamayacak. Korkuları millete gitmek. Devlet, milli iradenin kararıyla yönetilecek” dedi.

MECLİS, ASIL İŞİ OLAN YASAMAYA YOĞUNLAŞACAK

Meclisin yasama işine yani milletvekillerinin kanunları yapma görevine yoğunlaşacağını belirten Ayar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi asli işlevi olan yasa yapmaya ve yürütmeyi millet adına denetlemeye yoğunlaşacak. Milletvekilleri başlangıç aşamasından itibaren kanunların hazırlanmasında görev ve sorumluluk alacak.” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ