Dilek ASLAN

Hüseyin Yardımcı İlköğretim İzci Grubu Öğrencileri, yaptıkları yardım toplama kampanyasında topladıkları giysileri yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere Rize’de 2005 yılında kurulmuş olan ay ışığı yardımlaşma derneğine bağışladılar.  

Yardım kampanyasına öncülük eden okul öğretmenleri ve öğrencileri yaptıkları yardımların ihtiyaç sahiplerine bir nebze olsun katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Ay ışığı yardımlaşma ve dayanışma derneği Başkanı Hasan Birinci yardımlarından dolayı çocuklara teşekkür ederek yaptığı açıklamasında “Bu yardımlar bizleri çok memnun etmektedir. Yapılan yardımları genele yayarak daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşmak istiyoruz. Bu güne kadar ay ışığı dernegi olarak yaptığımız çalışmalar giysi, yakacak, gıda, eğitim ve sağlık yardımları yapmaya gayret ediyoruz. Her zaman yardıma muhtaç insanların olacağı gibi, yardım eden insanların olması gerekir. Yaptığımız yardımları görüp bizleri takdir eden yardımseverlerimize teşekkürü borç biliyorum. Kısa sürede on bin aileye ulaşarak gıda ve yakacak yardımında bulunduk. Eğitim için yaklaşık seksen beş aileye eğitim yardımlarımız devam ediyor. Geçen süreçte sağlık yardımları olarak net ifade etmek gerekirse 1008 yardıma muhtaç hastamızı ameliyat ettirerek tedavi ettirdik. Önümüzdeki süreçte planlanan yardım programları dahilinde ilimizi belirli bölgelere ayırarak 228 gönüllü doktorlarımızla beraber belirleyeceğimiz günlerde sağlık taraması ve aynı zamanda hasta olan yardıma muıhtaç hastalarımızın tedavi giderlerini karşılayacağız. Yardım sever insanların bizlere destek olmalarını istiyoruz. Kuruluş amacımızın ana sebebi olarak çıktığımız yolda ilimizde imkansızlıklardan dolayı tedavi olamayan hiçbir hastamız kalmayacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ