Fransız gazetesi 'Le Journal de Dimanche' (JDD) dünya liderlerini Twitter hesaplarındaki takipçi sayısına göre sıraladı. Listede ABDBaşkanı Barack Obama, 55 milyon 844 bin takipçiyle birinci sıradayken, ikinci sırada 10 milyon 482 bin takipçiyle Hindistan BaşbakanıNarendra Modi bulunuyor. TürkiyeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 5 milyon 969 bin takipçiyle 3'üncü sırada.

TAKİPÇİ SAYISI = DESTEK

Obama, dünyada en fazla takipçiye sahip Kathy Perry ve Justin Bieber'ın hemen arkasında geliyor. Perry'nin 66.4 ve Bieber'ın 61.2 milyon takipçisi bulunuyor. Obama'nın takipçi sayısı ise ABD'nin toplam nüfusunun yüzde 17'si ediyor. Bu oranlar siyasetçilerin halkı tarafından ne kadar destek görüp görmediğine yönelik ipuçları da taşıyor. Zira eskiye oranla popülaritesi düşen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı, Fransızların sadece yüzde 1.3'ü takip ediyor.

ÇOK DİLLİ PAPA!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis insanlık ve Hıristiyanlığa yönelik oldukça ses getiren açıklamalarını Twitter'da paylaşıyor. Papa alışılmış din adamı profilinin dışına çıkarak teknolojiyle arasını sıcak tutuyor ve bu sayede popülaritesini gün geçtikçe artırıyor. Papa'nın ününe ün katan en bir diğer önemli özelliği ise iletilerini birden fazla dilde yazması. Papa'nın İngilizce'nin yanı sıra İspanyolca, İngilizce, Portekizce, Almanca, Lehçe, Arapça ve Fransızca olmak üzere 8 Twitter hesabı bulunuyor.

AVRUPALILAR DÜŞÜŞTE

Listenin ilk 10 sırasında Güney Amerikalı liderlerin çoğunlukta olduğu görülüyor. İtalyaBaşbakanı Matteo Renzi 14'üncü, İngiltere Başbakanı David Cameron 17'inci sırada görülüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ise henüz Twitter hesabı bulunmuyor.

İŞTE İLK 10

1. ABD Başkanı Barack Obama
2. Hindistan Başbakanı Narendra Modi
3. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
4. Vatikan Lideri Papa Francis
5. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto
6. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos
7. Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner
8. Brezilya Başkanı Dilma Rousseff
9. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo
10. Filipinler Cumhurbaşkanı Noynoy Benigno Aquino

 

Editör: HABER MERKEZİ