Çayeli Hizmetiçi Enstitüsü’nde Çayeli Kaymakamlığı ve Çayel Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rize'de görev yapan 41 öğretmenin katıldığı Avrupa Birliği Proje Hazırlama Kursu yapılan törenle sonra erdi.

Törende kursiyerler adına konuşan Çayeli Barbaros ATML ve EML Fizik Öğretmeni Sevtap Özbay, kursun faydalı geçtiğini bundan çalışmalarında bu kursta gördükleri bilgileri uygulamaya çalışacaklarını söyledi.

Rize Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz yaptığı konuşmada kursun mahiyeti hakkında katılımcılara bilgi vedi. Bu kursun 10 günde bitmesinin mümkün olmadığını yıl içerisine yayılması gerektiğini söyledi. Bunun için fakültedeki öğretim üyelerinin kursiyerlerinin projelerini takip edeceğini söyledi. Bu kursun öğretmenlerimize sadece projelerde nerelere bakacaklarını ve öğrencilere nasıl rehber olacağının kavratılmaya çalışıldığını söyledi.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Akbaş yaptığı konuşmada Çayeli’nin eğitimde öncü ilçe olduğunu bu kursun da bu amaca hizmet edeceğini söyledi. Çayeli’nde yapılan eğitim çalışmalarından bahseden Mehmet AKTAŞ Çayeli’nde okuma sefeberliği bağlatıldığını, kitap özeti defterleri hazırlandığını bunun dahada yaygınlaştırılacağını söyleyerek konuşmasına sonverdi.

 


 

Rize Ünversitesi Rektorü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptığı konuşmada, tatil olmasına rağmen eğitime katılan öğretmenlere teşekkür ettikten sonra kursun faydalı olacağına inandığını söyledi. Konuşmasının bir bölümünde Çayeli’ne matematik bölümünün açılacağını öğretim görevlilerlinin hazır olduğunu bu sene sınav kataloğuna ekleneceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra “Ben sözümü tuttum bize sözverenlerin de sözünü yerine getirmeleini bekliyoruz” dedi. Belediye Başkanı ve Valimizin kendilerine söz verdiğini de belirtti. İlçelere fakültenin olmasının uygun olmadığını fakat Çayeli’nin ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu söyledi.

 

Törende konuşan Rize Valisi Kasım ESEN; çağımızın ilim çağı olduğu eğitim camiasına çok iş düştüğünü, artık önceki öğretim tekniklerinin değiştiğini öğrencilerein aktif olarak öğreninde rol alması gerektiğini, bu kursta öğrenilen bilgilerin okullarda uygulanmasının çok öneli olduğunu eğer uygulama olmasa kursuna katılmanın bir anlamı olmayacağını söyledi.

Konuşmalardan sonra Rize Valisi Kasım ESEN kursta ders veren öğretim görevlilerine plaket verdi.iyerlere ders veren Fatih Eğitim Fakültesi Dekan ve Öğretim görevlilerine plaket veren kurstaki gruplarda birinci olan kursiyerlerede çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verdi. Kurs sonunda kursa katılan bütün kursiyerlere katılım belgesi verildi.

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Editör: HABER MERKEZİ