AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı teşkilat içinden bazı isimlerin istifalarını istediklerini ve operasyonların devam edeceğini söyledi.

Kültür Merkezinde yapılan AK Parti 82 İl Danışma Toplantısı kuranı kerim okunması ile başladı, Divan Başkanlığını Gafur Karalı”nin yaptığı toplantıda 15 Dakikalık 15 Temmuz olayları filmi izletildi.

    Danışma Meclisi toplantısına İl Başkanı Muhammet Avcı, Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ile İlçe Belediye ve Parti Başkanları, Belediye ve il Genel Meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda Konuşan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı 15 Temmuz sonrası il genişletilmiş meclis toplantısının yapıldığını belirterek “ Bugün 15 Temmuz u belki Darbe olarak görenler var, ancak bunun altında iç işgal çıkmakta, Diş güçlerin desteklediği iç işgal programı maalesef sonuçsuz kaldı. 15 Temmuz öncesi PKK ile verilen mücadele de Bazı işgalci Subay ve askerlerin PKK ile anlaştığını ses kayıtları ile öğrendik, bunların tek hedefi Cumhurbaşkanımız dı. 15 Temmuz da gördük ki tüm siyası partiler in Demokrasiden yana tavır koydular. Tüm halkları ile birlikte sokaklarda oldular. 15 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanımız Türkiye”ye liderlik yapmamış olsa idi bugün belki de bazı bölgelerimizde halen çatışmalar sürüyor olacaktı. Mursi ye yapılan darbenin aynısı Cumhurbaşkanımıza yapılmak istendi, ancak bu halk buna izin vermedi” dedi.

      İçimizi temizliyoruz

Feto guruplarının sadece AK Partinin içinde olmadığını belirten Avcı “ Teşkilatımız içinde n bu Fetocuları temizliyoruz, birçok kişinin istifasını istedik, halen çalışmalarımız var, Sizlerden ricam birilerine kızın onu fetocu göstermemeniz, veya yerini kıskandığınız, yerine olmak istediğiniz insanları karalayarak fetoculukla  suçlamayın., Partimiz içinde hiçbir fetocu kalmayana kadar temizliğimiz sürecek.  Çamur at izi kalsın yolu ile kimse kimseyi karalamasın. Yanlış ihbarlar insanların geleceği ile oynamakta, Biz içimizde ki fetocuları 17-25 Aralık sonrası yaptığımız kongrelerde temizlemeye başlamıştık” dedi.

         Büyükköy de Başkan seçeceğiz

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı Fetoculakla suçlanan ve istifasının ardından Tutuklanarak cezaevine gönderilen Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu”nun Yerine Pazartesi günü sabah 9 kişilik meclis üyelerinden birini Belediye Başkanı olarak seçeceklerini belirterek “ Bu beldede 9 Meclis üyesi var ve 9 u da bizim partimizden Pazartesi Sabahı 10 da yapacağımız secim ile bir arkadaşımızı başkan seçeceğiz” dedi.

     İl Danışma Kurulu toplantısı daha sonra Basına kapalı olarak devam etti.

Editör: HABER MERKEZİ