AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, vesayetçi sistemin Menderes ve Özal’ı iktidardan aldığını, mücadelesini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise parti kapatma davalarından en son 15 Temmuz hain darbe girişimine dek bir çok saldırısının olduğunu söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, katıldığı canlı yayın televizyon programında 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunu ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

MÜCADELE LİDERLERİN CANINA MAL OLDU

“Menderes, Özal ve Erdoğan kişisel karizmalarıyla, özgül ağırlıklarıyla, kendi liderlikleriyle birlikte, bu sistemin bütün defolarını bir şekilde izale etti. Bu mücadele liderlerin canlarına mal olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başına gelenleri de hepimiz biliyoruz. Parti kapatmalarından tutun, en son 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadığı hadiselere bakın. Yaşanan mücadele gözler önündedir.”

VESAYET ORGANLARI SİVİL İKTİDARLARI ÇALIŞTIRMADI

Mevcut sistemin 3-4 başlı yapısının olduğunu belirten Avcı, “Bir sürü vesayet organıyla birlikte sivil iktidar çalıştırılmıyor. Adeta iktidarsızlığa sevk ediliyor. Bu Türkiye’de bu güne kadar kurulan hükümetlerden anlaşılıyor. AK Parti dönemi dışında bakıldığında neredeyse 8 ayda bir hükümet kurulmuştur.” Dedi.

3 DÖNEM HARİÇ KAOS VE İSTİKRARSIZLIK VARDIR

“Bu hükümetlerin içerisinde Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan dönemini çıkardığınızda, bu sistemin sadece kaos, istikrarsızlık ve fakirlik ürettiğini görüyoruz.”

AVRUPA, MISIR’DA OLDUĞU GİBİ DİDATÖRLERLE İŞ TUTMAYI İYİ BİLİR

İsviçreli Blick gazetesinin “diktatörlüğe hayır oyu kullanın” şeklinde Türkçe manşetine değinen Avcı, “Avrupa’nın esas meselesi diktatörlük olsaydı,

Mısır’da seçimle iş başına gelmiş bir lideri darbeyle devirip yerine bir diktatörü iş başına getirmezlerdi. Batı diktatörlerle iş tutmayı çok iyi bilir” dedi.

AVRUPA’NIN KORKUSUNUN GÖSTERGESİ

“Batının bu iki yüzlülüğü karşısında bizim reflekslerimiz zayıflamayacak. Bilakis çok daha güçlü bir şekilde yerimizi muhafaza edeceğiz. Bu gün Avrupa’da hayırcılar bir kampanya yürütebiliyorlar. Evet’le ilgili kampanya yapanlara çok net bir ambargo ortaya konuluyor. Bu çok net güçlü bir Türkiye korkusundan ibarettir.”

Editör: HABER MERKEZİ