Spor Toto Süper Ligde bu sezon 7’inci haftada yenilgi ile tanışan yeşil mavililer 6 hafta süren yenilmemezlik unvanı ile aynı zamanda bir rekoru da kırmış oldu. Tarihinde ilk kez ilk 6 haftada yenilgi yüzü görmeyen yeşil mavililer 15’inci sezonunu geçirdiği lig tarihi boyunca ilk kez böyle bir başarı elde etti. 

Süper Lig’de 15’inci sezonunu geçiren Çaykur Rizespor, en iyi başlangıç yaptığı 2003-2004 sezonunda 6 maçta 8 puan, 2004-2005 sezonunda 6 maçta 11 puan, 2013-2014 sezonunda ise 6 maçta 13 puan topladı. Ancak yeşil mavili takım, en fazla 4’üncü hafta sonunda mağlubiyetle tanışan taraf oldu. Bu sezon 6 hafta sonunda 2 galibiyet ve 4 beraberlikle 10 puan toplayan Çaykur Rizespor, ligde yenilmeyen tek takım olma unvanını elde etmişti. Yeşil mavililer, lig tarihi boyunca ilk kez böyle bir başarı elde etti. Ancak ligin 7’inci haftasında sahasında Bursaspor’a 3-2 yenilen yeşil mavililer yenilmemezlik unvanını 6 hafta sürdürebildi. Buna rağmen tarihinde en uzun süre yenilmemezlik unvanını bu sezon elde eden yeşil mavililer tarihe geçmiş oldu.

 

İKİ KEZ EKSİK KADROYLA GERİ DÖNÜŞÜ BAŞARDI
Bu sezon geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı Medicana Sivasspor maçında beraberliği yakalayan Çaykur Rizespor, 9 kişi kaldığı Kasımpaşa maçında uzatma dakikalarında penaltı golüyle yine beraberliği yakalamayı başardı. Yeşil mavililerin başarısında gol krallığı yarışında 6 golle zirveyi paylaşan yeşil mavili takımın forvet oyuncusu Leonard Kweuke’nin büyük payı oldu. Kweuke forvet hattında Deniz Kadah’la iyi anlaştığını belirterek gollerinin devamının geleceğini söyledi.

 

 

Durmak yok

Çaykur Rizespor Pazar günü oynadığı Bursa maçından sonra çalışmalarına ara vermeden başladı. Milli maç nedeniyle lige ara verilmesine rağmen Rizespor ara vermeden eksik gidermeye başladı. Teknik Direktör Hikmet Karaman Savunmada ve orta alanda yaşanan aksaklıkları gidermek zorunda olduklarını belirterek “ Kanatlardan 2 gol yedik, kendi hatalarımızın kurbanı olduk, bu hatalardan dersler çıkardık” dedi.

 

Zor maçlarımız var

Milli maç sonrasında deplasmanda lig lideri Beşiktaş ilekarşılaşacak olan Yeşil Mavililer kendi tesislerinde çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Teknik direktör Hikmet Karaman zirvede yer alan takımlar ile karşıkarşıya geleceklerini belirterek “ Önümüzde zor maçlarımız var, bu maçları mutlaka en iyi şekilde geçmeliyiz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve eksik yönlerimizi daha iyi görmeye başladık. Koray ve Viera eksik yönlerimiz” dedi.

 

 

 

Halim Mete “ Eksiğimizi gördük”

Çaykur Rizespor Kulüp Başkan vekili Halim Mete Bursa karşısında takımın kötü futbol oynamadığını ancak savunma hataları ile mağlup olduklarını belirterek “ Elbette kazanmak isterdik, tüm heyecanımızı bu maça vermiştik ve kolay gibi bize gelmişti, savunmada yaptığımız hatalar telafisi zor duruma bizi soktu. Her şeye rağmen futbolcular üzerlerine düşen görevi yerine getirdi. Bu maç ile ligde kolay maç olmadığını gördük, artık tedbirimizi almak zorundayız. Lige verilen arayı iyi değerlendirip lider karşısına hazır halde çıkmamız gerek” dedi.

 

Moral bozmayız

Yeniden çıkışa geçeceklerini belirten Mete “ Süper ligde tek yenilgisiz bizdik, bir ilki yaşadık ve futbol oyununda bu tür olaylar olur. Sonsuza kadar böyle devam etmeyeceği belliydi, her takımın kırılma noktaları var, takımda iki oyuncunun kırmızı kart cezalısı olması kırılma noktasını hazırladı. Önümüzde Beşiktaş maçı var ve bu maçta eksiklerimizden yoksun olarak mücadele edeceğiz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ