RİZE'de tekerlekli el arabası ile çöp kutularındantopladığı teneke, naylon ve plastik eşyaları satarak para kazanmaya çalışan 57 yaşındaki Zehra İbiş, hasta eşi ve kızına baktığını söyledi.

Gülbahar Mahallesi’nde, kalp hastası eşi Fevzi İbiş ve iş kazası sonucu çalışamayan 33 yaşındaki kızı Serpil İbiş ile birlikte aylık 550 lira kira ödedikleri bir evde kalan Zehra İbiş, eşinin 900 lira emekli maaşı geçinmelerine yetmediği için atıkları toplayarak ek gelir elde etmeye çalışıyor. Borç ile aldığı el arabasıyla gün boyunca mahalleleri dolaşarak çöp kutularından teneke, naylon ve plastik eşya toplayan Zehra İbiş, daha sonra da bunları ayrıştırıp satarak aylık ortalama 600 lira gelir sağlıyor.

SİMİT SATTIM, SU SATTIM AMA ZABITALAR BIRAKMADI

Gün boyunca mahalleleri geçdiğini anlatan Zehra İbiş, şöyle devam etti:

'Gün boyu çalışabilirsem ayda en fazla 500-600 lira kazanabiliyorum. Ama sağlığım iyi değil. Sürekli çalışamıyorum. Bazen ayda 100 liralık malzemeyi zor topluyorum. Çevreden yardımcı olanlar var ama nereye kadar yardım edebilirler? Simit sattım, su sattım ama zabıtalar bırakmadı. Eşimin emekli maaşından kirayı verdikten sonra bize 350 lira kalıyor. Yemek, temizlik ve sağlık giderlerimize para yetmiyor. Mecburen çalışıyorum.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize’ye geldiğinde yanına ulaşmayı denediğini ancak başaramadığını anlatan İbiş, bir iş verilmesi halinde çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

ÇÖPTEN TOPLADIĞI PLASTİK VE NAYLONU SATIP AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

ÇÖPTEN TOPLADIĞI PLASTİK VE NAYLONU SATIP AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

ÇÖPTEN TOPLADIĞI PLASTİK VE NAYLONU SATIP AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

Editör: HABER MERKEZİ