Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Rize Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Reşat Kasap, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, zaman zaman Türkiye'nin çeşitli illerini gezdiğini, bu illerde yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi.

Rize halkının 17 Eylül 1924'te büyük coşku ve heyecan içinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşıladığını ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

'Bugün de onun kentimize gelişini kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizi şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Rizeliler coşkun gösterilerle karşılamıştır. Atatürk burada Mataracı ailesine ait evde misafir edilmişti ve bugün o ev Atatürk Müzesi olarak kullanılmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal Paşa ve Rize insanını bu coğrafyada bir araya getiren bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye'nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı bağımsız Türk devletinin ebed müddet yaşaması ideali olmuştur.'

Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve bürokratlar katıldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ