Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykeli Belediye ekiplerinin 6 saat çalışması sonucu TIR’a yüklendi.

 Sabah saatlerinde Rize Belediye ekiplerinin başlattığı çalışmada Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk heykeli saat 15 sıralarında heykelin araca yüklenmesi ile Atatürk heykeli Valilik önüne kaldırıldı. Uzun süren çalışmalarda Betonun üzerine oturtulan Atatürk heykeli ayak kısmında ki betonların temizlenmesi ile çalışma tamamlandı.

      2 vinçle kaldırılan Atatürk heykeli boyun ve koltuk altı ile ayaklarına bağlanan halatlar ile TIR üzerine yerleştirilen araç lastiklerinin üzerine yerleştirildi.

     Atatürk heykeli Tır üzerinde Valilik önüne getirtilerek burada hazırlanan yere yerleştirildi. 

Çalışmanın sürdüğü sırada Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şubesi Başkanı Ömer Toprak ve CHP’li Rizeli Yönetici Saltuk Deniz çalışma alanına gelerek Rize Belediyesi yetkilileri ve inşaat görevlileri ile tartıştılar. Heykelin taşınmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek yapılanın yanlış olduğunu dile getirdiler. Polisten yardım istenmesi ve polisin olaya müdahale ile Toprak ve Deniz çalışma alanından çıkartıldı. 

Meydan Projesi kapsamında Atatürk Heykeli'nin Rize Valiliği önüne taşınacak olması tartışmalara neden olmuş, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi vermişti.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ