Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz, yeniden başlayan Rize Atatürk Anıtı ile ilgili tartışmalara dair açıklama yaptı.

Öksüz'ün yaptığı yazılı açıklaması;

Rize'nin Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin kalesi Vatan Partisi olarak, daha önce Atatürk Anıtı'nın yerinde kalması gerektiğini kamuoyuna açıklamıştık. Ancak bu yönde Rize Belediye'sinden bir açıklama hala yapılmış değil. Bu günlerde tekrardan tartışılmaya başlanan bu konu halkımızı bölmekte ve milletimizin iç huzurunu zedelemektedir. 15 Temmuz Fetöcü darbe girişiminden sonra birlikteliğe ve iç huzura daha çok ihtiyacımız olduğu halde bu tür aşırı hassas bir konuda hala yetkililerden ''Atatürk Anıtı Yerinde Kalacak'' diye kamuoyunun beklediği açıklama neden yapılmamaktadır ? Hatta Akp Rize Milletvekili Hikmet Ayar'ın 22 Eylül 2015 tarihinde Çay Tv canlı yayınında '' Heykelin kaldırılması veya yerine başka bir şeyin konulması söz konusu olmaz.'' diye açıklama yapmasına rağmen !

Ayrıca Valiliğin önünde yapılacak tören alanının hastaneye yakın olması sorunlar doğurmayacakmıdır. Törenler halktan uzaklaştırılmak mı isteniyor diye sorular düşüncelere yansımayacakmıdır? Meydan'da ki Atatürk Anıtı'nın kapladığı yer 3-4 metreyi geçmemektedir. Çay bardağı ile hemen hemen aynı ölçülere gelmektedir. Peki neden Atatürk Anıtı'nın yerine Çay bardağı? Neden Anıtı'nın kaldırılması bu kadar önemli? Neden bu konuda ısrar edilmektedir? Vaililiğin önüne de bir Atatürk Anıtı yapılabilir ve meydanda ki anıtta yerinde kalabilir! Neden bu tür girişimler yapılıyor? Meydandaki tören alanının trafik sorununa sebeb oluyor diye yalanlara da sarılmamak gerekiyor. Trafik sorunu istenirse çözülebilir, bu konuda bir gayretin olmadığını herkes bilmektedir. Neden Atatürk Anıtı'nın taşınması için trafik sorunu gibi bahanelere yer veriliyor? Rize halkını bu tür sorularla başbaşa bırakarak amaçlanan nedir?

''Atatürk Anıtı Yıkılıyor/Kaldırılıyor'' diye yanlış mücadele çizgisi izleyen bazı muhalif dernek ve siyasi partilerin propagandaları dikkate alınarak, anıtın taşınmasına meşrutiyet sağlanmasına neden ihtiyaç duyuluyor. Bir çekingenlik hali ortaya çıkarmış olunmuyor mu? Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse'nin meydan projesi için ''Hiçbir Rizelinin karşı çıkmadığını görüyoruz.'' gibi söylemleri boşa çıkmış olmuyor mu? Neden gerçeği yansıtmayan bu tür argümanlar kullanılmakta? Rize Halkı'nın çoğunluğunun Atatürk Anıtı'nın taşınmasından rahatsız olduğu bilinmesine rağmen?

''Atatürk Anıtı yerinde kalacaktır'' diye hızla açıklama yapılarak kamuoyunda oluşan endişeler acilen gidirilmeli ve önümüzdeki aylarda beklenen ABD ve AB'nin ekonomik ambargosu ile ülkemizde çıkartmak istediği iç isyan girişimlerini bozguna uğratacak birlik ve beraberliğimizi pekiştiren gayretler için çalışmalıyız.

Bilgi; Rize Belediyesi'nin internet adresinde meydan projesi ile ilgili yayınlanan fotoğraflarda Atatürk Anıtı'nın yerinde olduğu ve meydanın çok güzel göründüğü görülüyor.

Sevgi ve Saygılarımla.

Salih Öksüz

Vatan Partisi Rize İl Başkanı

 

 

Editör: HABER MERKEZİ