Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresinde tek aday olarak giren Rize Çayelili hemşehrimiz M. Naim Yağcı yeniden İlçe Başkanı olarak seçildi. Oldukça kalabalık bir atmosferde gerçekleşen kongreye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Eski Bakanı Egemen Bağış, Çayeli Eski Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Çayeli Ak Parti eski ilçe başkanı Ö.Latif Yağcı da katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Esas en büyük değişim, devletin zihniyetindeki değişimdir. AK Parti'nin en büyük icraatı, devletin zihniyetini değiştirmeye başlamış olmasıdır' dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Ataşehir 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Kurtulmuş, ilçe kongrelerinin tüm İstanbul'da iyi geçtiğini belirterek, kongrelerde emeği olan tüm partililere teşekkür etti.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, tüm sorumluluğun bu salonlarda bulunanların üzerinde olduğunu söyledi. 

Kurtulmuş, yeni Türkiye kavramının, aslında milletin büyük çoğunluğunun özlemlerini, geleceğe dair ümitlerini ifade eden bir kavram olduğunu anlatarak, 'Çok şükür AK Parti iktidarıyla yeni Türkiye artık bir hayal olmaktan çıkarılmış, Türkiye'de milletin karşısında, somut bir heyecan, teklif ve gelecek olarak ortaya konulmuştur. Eski Türkiye; bir avuç elit, bir avuç seçkin azınlık fil dişi kulelerde yönetiliyor, milletin çoğunluğunu da adam edilmesi gereken bir güruh olarak görüyordu. Bunun için milletle yönetenler arasında sürekli bir uçurum ve farklılık vardı. Kısacası devlet başka telden çalıyordu, millet başka telden çalıyordu. Devleti yönetenlerle milletin idealleri farklıydı' diye konuştu. 

Türkiye'nin her alanda çok yüksek bir seviyeye geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, IMF'ye 5 milyar dolar borç vermeyi taahhüt eden bir ülke durumuna gelindiğine işaret etti. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin neredeyse her ilinde üniversitelerin kurulduğunu aktararak, şöyle devam etti: 'Eskiden birkaç üniversite... Herkes çocuğunu okutmak için gurbete gönderirdi. Şimdi artık herkes kendi şehrinde çocuğunu okutabiliyor. Havalimanları var, yollar var. Bunları biliyorsunuz. Esas en büyük değişim, devletin zihniyetindeki değişimdir. Devletin zihniyetini değiştirmek, büyük zihniyet devrimini gerçekleştirmek, deveye hendek atlatmaktan daha zor bir iştir. AK Parti'nin en büyük icraatı, devletin zihniyetini değiştirmeye başlamış olmasıdır. Daha vakit var 2023'e. Daha eski kafada olanlar var. Hala Türkiye'de ülkenin önüne bir takım engeller koymaya çalışanlar var. Eski Türkiye'yi hortlatmaya çalışanlar olacak ama bütün hedefleri ve işleri beyhudedir. Ne zaman sandığı kursalar millet dersini veriyor. Millet, 1960'tan beri her seçimde eski Türkiye'nin adamlarına dersini veriyor. Evet Türkiye'nin zihniyeti değişiyor. Ceberrut devletten, Kerim devlete büyük bir yol alıyoruz.'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından partililerden, Ataşehir'de AK Parti'yi 2015 seçimlerinde en çok oy alan parti yapacaklarına dair söz aldı.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Kurtulmuş'a çiçek ve hediye takdim etti. 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ