'Yeri Geldi Askerlere PKK Kıyafetleri Giydirdik' 

2005 yılında jandarma albay rütbesinden emekli olan ve daha önce 'jandarmadaki telekulak' olayını deşifre eden Erdal Sarızeybek, son kitabı 'İhaneti Gördüm'de yeni askeri sırları açıkladı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, PKK terörünün perde arkasını anlattığı kitabında Sarızeybek, 1992'de Şemdinli'de 'halkı korumak' gerekçesiyle nasıl çatışma havası yarattıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

Kitabında yaptıklarını 'terörle mücadele adına bazı çılgınlıklarımız' diye nitelendiren Sarızeybek, yaşanan bu olayı şöyle anlattı:
      
    

'ROKETLE ATEŞ AÇTIK'
     

'Planım şuydu: İki üç gecede bir, 120 mm'lik havan aydınlatma mermisini ilçe merkezi üzerine atacaktım. Sonra, önceden belirlenmiş hedeflerin üzerine makineli tüfekle ateş açacak, sonra da roketleri ateşleyip, şehir üzerinde tam bir çatışma havası yaratacaktık. Ertesi sabah halkı, şehir meydanında toplayıp, muhtemel bir çatışmada şehrin ve halkın ne denli zarar görebileceğini, bu nedenle teröristlerin şehre girmesine izin vermemeleri gerektiğini anlatacaktık. Dediğimiz gibi de yaptık. Haftada en az bir kez bu uygulama Şemdinli'de yapılır oldu, hem de uzunca bir süre.
     

Belki delilik diyeceksiniz ama sonuç aldık ve halkın zarar görmesini engelledik, gerisi önemli değil.' Emekli albay Erdal Sarızeybek, askerlerden 'sakallı' timler kurduklarını ve PKK kıyafetleri giydirerek yollara çıkardıklarını da anlattı. Sarızeybek kitabında bu konuyu, 'Ülke yanıyordu, gün geçmiyordu ki eylem olmasın. Bir ara çaresiz hale düştüğümüzü itiraf edebilirim. Neler yapmadık ki, askerlerden sakallı timler kurduk, bu timlere PKK kıyafeti giydirdik, yol güzergahlarına geceden çıkarıp emniyet almaya çalıştık. Bir konvoy emniyeti için, yüzlerce askeri geceden yürütüp kritik yerlerde emniyet almaya çalıştık' şeklinde gündeme getirdi.

Editör: HABER MERKEZİ