Artvin’in Hopa ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bir bina çöktü. Olayda ilk belirlemelere göre, 8 kişi hayatını kaybetti.

Artvin Valisi Kemal Cirit, sele kapılan iki kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

VALİ: BAZI KÖYLÜLER EVLERİNDE MAHSUR KALDI

Bazı köylerde yurttaşların evlerinde mahsur kaldığını bildiren Vali Cirit, Artvin'deki duruma ilişkin şu açıklamada bulundu:

Evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için AFAD ekiplerimizle birlikte çalışma yürütmekteyiz.

Görüş mesafesi çok düşük olduğu için helikopterlerle hizmet verme şansımız yok. AFAD, TSK ve sahil güvenlik bir çalışma yürüttüler. Arhavi ilçemizde geri dönmek durumunda kaldı ama mahsur kalan vatandaşlarımıza karadan ulaşarak yardım yakında götürürüz. Bir kaç saate kurtarmış oluruz umarım.


ÇÖKEN EVLERDE 8 ÖLÜ

Hopa merkez, orta mahallede çöken evimizde 3 vatandaşımız, Yoldere'de 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de 1 vatandaşımız, Eşmeköy'de 1 vatandaşımız hayatını kaybetti.


Gece de bu yağışların devam edeceğini düşünmekteyiz. Kamunun bütün birimleri ve Trabzon gibi illerimizle, hatta Samsun'dan çeşitli iş makinalarımızla desteklenecek.

VALİ: YAĞIŞLAR DAHA DA ŞİDDETLENECEK


Önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Tekrar Karadeniz'in üzerinde bulunan yoğun bulut görülüyor. Sinop'tan Artvin'e kadar olan bölgeyi etkileyecek.


VALİ: RİZE'Yİ UYARMAK İSTİYORUM 

Sinop, Ordu, Samsun, Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var. Rize'lileri uyarmak istiyorum, Rize'ye ilerlemiş durumda. Çok kuvvetli yağış olabilir.

Çok etkili bir türbülans var, helikopterlerin kalkışını etkileyecek kadar. Helikopterlerin hareketlerini yağışlar engelleyecektir.


Artin merkezde henüz kuvvetli yağış yok, kıyı kesimlerde kuvvetli yağış yok. yoğun bulut kümesi, kıyının hepsini etkisi altına alacak.


Rize'ye doğru olan bölgede bulutlar yoğunlaşıyor.


RİSK ALTINDAKİ İLLER


Giresun, Ordu, Samsun’da aynı risk gözüküyor, son ölçümlere göre.

 

Editör: HABER MERKEZİ