Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman transferlerin sezon başında yapılması gerektiğini belirerek “ Artık transferlerde hata yapmak istemiyorum. Başkan 1,5 milyon Euro verdi git transferi yap dedi, maalesef piyasa çakal dolu” dedi.

  -Ara transferde oyuncu kendi istemediğini belirten Teknik Direktör Hikmet Karaman bir iki oyuncuya talip olduklarını kendisini değişik insanların aradığını belirterek “ Orta sahaya alacağımız bir oyuncu için aynı futbolcu adına birçok kişi beni aradı, piyasa menajer doldu,  ara transferde kim kime dum duma, böyle bir şey görmedim, piyasa hırsız ve çakal doldu. Oyuncu almaktan vaz geçtim” dedi.

       Transfer sezon başı olacak

Teknik Direktör Hikmet Karaman transferlerin sezon başında olması gerektiğin belirterek “ Bazen bizlerde hata yapıyoruz. Aldığımız oyunculardan ilk 18 e giremeyenler var,  sezon başı yaptığımız transfer hatasını şimdi yapmadık. Ben tribüne adam istemiyorum. Kulüp karakterine uygun sporcular almalıyız. Oynamayan oyuncuları kulübe doldurmanın bir anlamı yok, Kimse iyi oyuncusunu satmaz, ben şimdi çok iyi para verilmezse Kweuke”yı nasıl satmazsam kimsede oyuncusunu satmaz. Diğer türlü bizim yedek kulübesi dolu” dedi.

      Başkan 1,5 milyon Eruro verdi

-Ara transferde orta saha oyuncusu alınma konusunda sürekli gündem yaptığını belirten Karaman “ Başkan 1,5 milyon Euro bana vererek “ Biz bulamadık, git sen bul dedi, bende birkaç oyuncu ile görüşmüştüm, ardından birçok menajer ve aracılar beni aramaya başladı. Bu işten sıkıldım ve artık futbolcu istemiyorum. Sezon başı yaptığımız hatayı yapmak istemedim. Takım içinden o mevkie oyuncu çıkartacağız, sizlerde, taraftarda destek verecek bu işi anlımızın akı ile atlatacağız” dedi.

        Yola devam

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman kupada ilk 8 arasında yer aldıklarını ve çekilen kurada Başakşehir ile eşleştiklerini belirterek “ Çok yoğun bir ay geçirdik, sürekli uçtuk ve oradan oraya koştuk, kurada Başakşehir ile eşleştik, hayırlısı olsun, gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz, ilk maçımız deplasmanda, kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz” dedi.

         4-5 maç kazanmalıyız

Hafta sonu Eskişehirspor ile karşılaşacaklarını belirten Karaman “ Eskişehirspor iyi transferler yaptı, hafta sonu kendi sahamızda oynayacağımız maçı mutlaka kazanmalıyız. Bu maç bizim için çok önemli, alacağımız 4-5 maç bizi çok rahatlatacak. Önceki sezon yaşadıklarımızı yaşamak istemiyorsak mutlaka seri yakalamamız gerek.  Bu sezon tehlikeli bölgeye girmek istemiyoruz” dedi.

      Kurumsal yapı olmalı

Transferlerde kurumsal yapı mutlaka oluşturulmalı diyen Karaman “ Sezon sonlarında kulüp bazı ülkelerde transfer için takımları izlemeli ve kurumsal yapı oluşturularak transferler yapılmalı, birçok kulüp bunu yapmakta ve bizimde bunu yapmamız gerek. Sezon arasında transfer yapmak doğru değil, kulüp olarak bundan kurtulmamız gerek” dedi.

        Ümit’i ben aldım

Sivasspor”dan alınan Ümit Kurt’u kendisinin transfer ettiğini belirten Karaman “Bu oyuncu benim eski oyuncum.  Kendisi ile görüştüm, sezon sonuna kadar takıma girer, başarı elde eder ise önümüzde ki dönemlerde stoper ihtiyacımız olmaz, Milli bir oyuncu ve bizimle birlikte çalışmalara devam edecek, Ümit ”in kulübümüze gelmesine destek veren Sivasspor kulüp başkanına teşekkür etmek gerek” dedi.

               Kweuke şu an iyi

Hafta sonu Eskişehir maçında Kweuke”nin yer alıp alamayacağı konusunda konuşan Karaman “ Şu an bu sporcumuz iyi, her hangi bir sorun gözükmüyor, düz koşularına devam ediyor. İnşallah böyle gider, Eskişehir maçında yer alıp alamayacağı konusunda şu an konuşmak doğru değil, futbolcumuzun göstereceği performansa bağlı” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ