Yeşil-mavililer, yeni sezonda Rize'deki ilk çalışmasını Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yapımı devam etmekte olan yeni Çaykur Rizespor Tesisleri'nde yaptı. Antrenman öncesinde sezon içinde olumsuz bir durum yaşanmaması için kurban kesilirken, futbolcular alınlarına kurban kanı sürerek sahaya çıktı. Tam kadro yapılan antrenman, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından topla yapılan çalışmayla sona erdi.

Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktör Samet Aybaba, kamp programının çok verimli geçmediğini söyledi. Takımda çok önemli revizyona gidildiğini belirten Aybaba, 'Bana göre geçtiğimiz yıl ligin en başarısız takımlarından biri Çaykur Rizespor'du. Bu nedenle kadroda değişiklik yapalım dedik. Bu da kolay bir iş değil. Herkesin desteğiyle olacak bir iş. Benim tek başıma yapabileceğim bir iş değil. Yönetim bu konuda bana destek veriyor. Rize'de futbolun içindeki insanlar da destek verecek. Rizespor'u yeniden yapılandıracağız' dedi.

Ligin ilk maçında Galatasaray'a mağlup olduklarını hatırlatan Aybaba, 'Galatasaray maçı zor geçti. Oyuncularım antrenmanlarda çok daha iyi bir performans göstermişlerdi. Ama futbol bu. Artık bu maçı unuttuk ve önümüzdeki Gençlerbirliği maçına bakıyoruz' diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu Altan'ın takımdan ayrılmasıyla ilgili soru üzerine ise Aybaba, 'Kesinlikle herkesin bilmesi gereken bir şey var. Kulüp her şeyden önce gelir. Bizler ve futbolcular gelip geçicidir. Kulübüne sağlıklı hizmet eden, kulübü için sevgi ve özveri gösteren kulüp içinde kalır, göstermeyen kadronun dışında kalır. Bu kadar basit bir şeydir. Rize'ye gelip de kapris yapılacak yer değil burası. Rize küçümsenemeyecek kadar güzel ve önemli bir yer. Herkesin buraya isteyerek gelmesi lazım. Bunun için
yeni bir kadro oluşturuyoruz. Böyle düşünen, bu memlekete hizmet edecek olan arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra böyle' ifadelerini kullandı.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ