Erzurum üniversitesinde görevini sürdürürken Rize devlet hastanesi başhekimliğine getirilen Arif Yılmaz’ın ilerde kurulacak olan tıp fakültesinin dekanlığı için devlet hastanesine başhekim olarak atandığını vurgulayan Katmer “ Rize devlet hastanesi eski başhekimi Dr. Ulvi Ergüven hocamız çok başarılı bir başhekimdi. Prof Dr. Arif Yılmaz’ın devlet hastanesine başhekim olarak atanmasının amacı tıp fakültesi ile birlikte kurulacak araştırma hastanesinin altyapısını oluşturmaktı. Biz Arif Yılmaz ı rica minnet buraya getirdik. Kendisi başarılı bir doktor ve yöneticidir. Tıp fakültesi kanunu artık çıktı. Fakat tıp fakültesine henüz bir dekan atanmadı.Hiç vakit kaybetmeden Prof Dr. Arif Yılmaz’ın Rize üniversitesi tıp fakültesine dekan olarak atanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Başka Bir İsmi Düşünmek Yanlış

Başka bir kişinin Rize tıp fakültesine dekan olarak atanacağına dair duyumlar aldıklarını belirten Katmer “ biz bu duyumlara inanmak dahi istemiyoruz. Arif Yılmaz hocamız varken başka bir ismin gündeme gelmesini de doğru bulmuyoruz.. dekan atama konusunda yetkili kişi sayın rektörümüz Prof Dr. N. Turan Okumuşoğlu hocamızdadır. İktidar partisi olarak bizim bütün arzumuz isteğimiz sayın Arif Yılmaz’ın tıp fakültesi dekanlığına atanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan’a Brifing Verilecek

Dünya Rizeliler günü nedeni ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta sonu Rize’ye geleceğini hatırlatan il başkanı Yılmaz Katmer “ sayın valimiz ve belediye başkanımızın önerisi ile Rize ile ilgili başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir brifing vermeyi planlıyoruz. Bu brifingde başbakanımıza bu konularda bilgi verip isteklerimiz bildireceğiz. Rektörümüz ile bu konuda henüz bir bilgi alış verisinde bulunmadım. Fakat sivil toplum örgütleri Arif Yılmaz’ın dekan olarak atanması yönünde rektörümüze isteklerini ilettiler. Aynı şekilde kamuoyunda Arif Yılmaz’ın tıp fakültesine dekan olarak atanması konusunda genel bir beklenti var. Bizde ak parti olarak sayın Arif Yılmaz’ın dekan olarak atanması gerektiği görüşündeyiz” şeklinde konuştu.

kaçkartv

Editör: HABER MERKEZİ