Vali Ersin Yazıcı, Rize'de arıcılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla arı ve bal üreticilerine arı malzemeleri dağıtmaya devam ediyor. 
 
İkizdere'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Rize ili Arı Yetiştiriciliği Birliği ile birlikte yürütülen Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine 600 adet çift katlı kovan dağıtıldı.
 
Arı kovanı dağıtım törenine Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
 
 
600 ADET ÇİFT KATLI KOVAN DAĞITIMI YAPILDI
Törende yaptığı konuşmada, Rize'de arıcılığın geliştirilmesi, köy ve beldelerde yaşayan çiftçilerin gelirlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından arıcılık projeleri hazırlandığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut , ' İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve mevcut arı ırkımızın korunması amacıyla, 2015 yılında 200 bal üreticimize 2000 adet (4000 kat) kovan dağıtımı yapıldı.2016 yılında 306 kişiye 3060 adet (7120 kat) kovan dağıtılacak olup, şimdiye kadar İl Müdürlüğümüzce 755 arıcıya 7050 adet (15100 kat) kovan dağıtımı yapılmıştır. Toplamda şimdiye kadar bal üreticilerimize 4.329,778,5 TL ödeme yapılmıştır. İkizdere ilçemize 454,600 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bugün ise Rize ili Arı Yetiştiriciliği Birliği üyesi İkizdere ilçemize kayıtlı 60 bal üreticimize 600 adet çift katlı kovan dağıtımı yapılacaktır 'dedi.
 
 
HER ŞEY İKİZDERE İÇİN, RİZE İÇİN OLSUN
Yörenin coğrafi ve sosyal şartlarının arıcılık için çok müsait olduğunu belirten Vali Yazıcı ise, özellikle Anzer balının ülke genelinde bilinirliğinin olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:'İlimizin zengin nektar kaynakları ve zengin bitki florası bulunmaktadır. Devlet olarak bal üreticilerimize, arıcılarımıza bu tür projelerle destek veriyoruz. Her geçen gün yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz.  Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeleri ara vermeden uyguluyoruz. Her şey İkizdere için, Rize için olsun. Rize ilimiz bu yeşil alanlarıyla ve ormanlarıyla arı yetiştiriciliğine elverişlidir. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
 
 
Vali Yazıcı , Devlet olarak üretim yapan bütün vatandaşların yanında olduklarını, yapılan  yardımların  da tüm hızıyla süreceğini  belirterek, Rize'yi daha da ileri seviyeye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 
Bal üreticileri ise kendilerine yapılan katkılardan dolayı başta Vali Ersin Yazıcı olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, daha kaliteli bal üreteceklerini dile getirdiler.
 
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından arı kovanları çiftçilere teslim edildi.
 
Vali Yazıcı ve beraberindekiler, kovan dağıtımından sonra  arı yetiştiricileri ile bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ