Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen şiir dinletisi ve standap gösterisi soğuk havaya rağmen büyük ilgi gördü. Dursun Ali Erzincanlının Peygamber Efendimizin 63 yıllık hayatını şiirleriyle anlattığı gecede soğuğa rağmen duygu dolu anlar yaşandı.

Ardeşen Gökkuşağı Eğitim, Kültür, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından hicri yılbaşı gecesi programı düzenlendi. Ardeşen Belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Başkan Yardımcısı Avni Kahya, Milli Eğitim Müdürü Nafiz Sağlam, ilçe Müftüsü Ali Osman Küçükahmet, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Tertip Komitesi adına Orhan Dindar'ın yaptığı konuşmayla devam etti. Orhan Dindar Gökkuşağı Derneği olarak yaptıkları ilk programa katıldıkları için davetlilere teşekkür ederken, 'sizler bizi yalnız bırakmadığınız sürece sizlere hizmet etmeye hazırız' dedi. Serdar Turan'ın sunuculuğunu yaptığı programa Ömer Tolga ilahileriyle renk kattı. Gecenin ikinci önemli misafiri standapçı Recep Demirkaynak'dı. Demirkaynak esprileriyle Ardeşen’lileri kendisine hayran bırakırken, daha şovuna ısınamadan zamanın kısıtlı olması nedeniyle sahneden ayrıldı.

 

 

Gecenin finalinde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı Efendimizi anlattığı birbirinden güzel şiirleriyle soğuk salonu adeta ısıttı. Vatandaşların pür dikkat dinlediği Erzincanlı şiirlerin öncesinde o dönemlerle ilgili bilgiler aktarması şiirlerin daha da anlaşılır olmasını sağladı. Program sonunda Dursun Ali Erzincanlı, Recep Demirkaynak, Serdar Turan ve Ömer Tolga Belediye Başkanı Mümtaz Sinan tarafından plaketle ödüllendirildi. Başkan Sinan yaptığı konuşmada bu tür programların Maalesef Ardeşen'de pek yapılmadığını söylerken, gecede salonun soğukluğundan dolayı vatandaşlardan özür diledi. Başkan Sinan yaz aylarında Ardeşen'in daha da güzel olduğunu belirtirken, bu soğuk geceyi affettirmek için Dursun Ali Erzincanlı'dan yazın program yapma sözü istedi. Daha sonra Dursun Ali Erzincanlı ve Recep Demirkaynak CD'lerini imzalarken, Ardeşenlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştılar.

Vedat Durmaz – Ardeşen

 

Editör: HABER MERKEZİ