Ardeşen'de 200 kişi, ishal, bulandı ve kusma şikayetlerinden hastaneye başvurdu. Ardeşen Sağlık Grup Başkanı, belediyenin son 2 haftadır su klorlama işlemi yapmadığını iddia etti.

Ardeşen Devlet Hastanesine dün akşamdan itibaren başvuran yaklaşık 200 kişi, ishal, bulandı ve kusma şikayetleri olduğunu belirtti.

'SULAR 2 HAFTADIR KLORLANMIYOR' İDDİASI

Hastane yetkilileri, acil servise başvuruların devam ettiğini, bazılarının tedavilerinin ardından evine yollandığını, ancak şikayetlerin neden kaynaklandığının henüz belli olmadığını söylediler.

Ardeşen Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Sarı, vatandaşların, şikayetlerinin içme suyundan kaynakladığını iddia ettiğini, bu yöndeki incelemelerin sürdüğünü ifade ederek, ''Belediyenin son 2 haftadır su klorlama işlemi yapmadığına dair Kaymakamlığa yazı yazmıştık'' dedi.

ŞEBEKE SUYUNUN KULLANILMAMASI İÇİN ANONS YAPILDI

Yaşanan ishal vakalarının fazla görüldüğü mahallelerde şebeke suyunun kullanılmaması için anons yaptırıldı. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün söz konusu şikayetlerin azaldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: ''Hadisenin özellikle Düz ve Fırtına mahallelerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu acilen toplantıya çağrılmış, yapılması gereken işlemler başlatılmıştır. Olay kontrol altına alınmıştır. Düz ve Fırtına mahallelerinde şebeke suyunun kullanılmaması anons edilmiştir.''

Açıklamada, sağlık müdürlüğü ekiplerinin belediye ekipleri ile birlikte bölgede çalışmalarına devam ettiği, olayla ilgili alınması gereken önlemler ve ilgili incelemelerin sürdüğü de kaydedildi. Rize'nin Ardeşen ilçesinde, dün akşamdan itibaren ishal, bulantı ve kusma şikayetiyle 236 kişi devlet hastanesine başvurmuştu. (gazeteport)

Editör: HABER MERKEZİ