Dünya bilişim devi Apple bu defa çok farklı bir ürünü için patent aldı.

Apple, cihazlarının kullanıcılarına güvenli bir kullanım sunmak için güvenlik açığını tek dokunuşla çözecek bir patent aldı.

Apple’ın ardı arkası kesilmeyen patent başvuruları arasından, belki de en çok önem verdiği başvuru olduğu düşünülen “parmak izi sensörü”, ABD’de Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylandı.

Apple’ın almış olduğu bu patent sayesinde artık sadece parmağınızı dokundurduğunuzda kullanabileceğiniz akıllı telefonunuzu sizden başka hiç kimse açamayacak.

Tüm bunların yanında, Apple’ın sonunda kavuştuğu bu patent ile ilgili bir çok söylenti internette bir anda yayılmaya başladı. İnternette yayılan söylentiler arasında dikkatleri en çok parmak izi teknolojisinin çok gelecek olan iPhone 5S modelinde kullanılacağı yönünde olsa da, iPhone 5S’in üretimine başlanması bu iddiaların pekte mümkün olmadığını bizlere gösteriyor.

Akıllı telefonlardaki güvenlik konusunda oldukça iddialı bir adım ve rakiplerine bu konuda fark atmayı başaran Apple, bakalım ne zaman bu teknolojisini parmaklarımız ile buluşturacak. Bekleyip göreceğiz.

androhit

Editör: HABER MERKEZİ